Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: «Αποπνέει αισιοδοξία ο πρώτος προϋπολογισμός της κυβέρνησης»
[News]: «Αποπνέει αισιοδοξία ο πρώτος προϋπολογισμός της κυβέρνησης»

[News]: «Αποπνέει αισιοδοξία ο πρώτος προϋπολογισμός της κυβέρνησης»

Σταϊκούρας: Οι πέντε στόχοι που έχουν τεθεί για το 2020

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας , ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το Προσχέδιο για το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2020, λέγοντας: «Ο προϋπολογισμός αυτός, ο πρώτος ο οποίος κατατίθεται με κυβέρνηση ΝΔ, αποπνέει αισιοδοξία, αλλά δεν υπερβαίνει τα όρια του ρεαλισμού, εμπεριέχει πολιτικές υλοποίησης ρεαλιστικών στόχων και ενσωματώνει πρωτοβουλίες ενίσχυσης τόσο της προσφοράς όσο και της ζήτησης στην οικονομία».

O υπουργός προσέθεσε πως ο προϋπολογισμός «είναι προσανατολισμένος στην υποβοήθηση της αναπτυξιακής διαδικασίας, κυρίως μέσω της ενίσχυσης των επενδύσεων και επιτυγχάνει ισορροπία μεταξύ οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης»

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι η κυβέρνηση υλοποίησε δώδεκα προγραμματικές δεσμεύσεις μέσα στους τρεις πρώτους μήνες.

«Καλύψαμε», είπε, το σημαντικό δημοσιονομικό κενό για το 2019, που είχε αφήσει «παρακαταθήκη» η προηγούμενη κυβέρνηση και εμείς συμφωνήσαμε με τους θεσμούς, με τα σημερινά δεδομένα πλέον, για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2020.

«Ακόμη», ανέφερε, «προχωρήσαμε σε γενναία μείωση του ΕΝΦΙΑ, και βελτιώσαμε σημαντικά το πλαίσιο ρυθμίσεων οφειλών των ιδιωτών προς την εφορία, με αποτέλεσμα, τελικά, 613.770 πολίτες να αξιοποιούν τη ρύθμιση. Απλοποιήσαμε τις διαδικασίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας, προκειμένου περισσότεροι ιδιοκτήτες να ενταχθούν στη σχετική ρύθμιση και καταργήσαμε τους κεφαλαιουχικούς περιορισμούς που είχαν επιβληθεί το 2015, μετά την ανεύθυνη διαπραγμάτευση της τότε κυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!