Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Από τις 10 Αυγούστου η πιλοτική αποστολή sms πανελλαδικά του 112
[News]: Από τις 10 Αυγούστου η πιλοτική αποστολή sms πανελλαδικά του 112

[News]: Από τις 10 Αυγούστου η πιλοτική αποστολή sms πανελλαδικά του 112

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης

Όσοι βρέθηκαν σήμερα στην Σύρο, έλαβαν στις 12:00 το μεσημέρι ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό τους από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας , στο οποίο αναγραφόταν, ότι πρόκειται για «δοκιμαστικό μήνυμα νέου εθνικού συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης και δεν απαιτείται καμιά ενέργεια από σας».

Η άσκηση λειτουργίας αποστολής sms για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης μέχρι ότου λειτουργήσει εξ ολοκλήρου το σύστημα 112 , έγινε παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, ο οποίος δήλωσε, ότι «τόσο η άσκηση του sms όσο κι η άσκηση του CBS (αποστολή μηνυμάτων εκπομπής κυψέλης) του 112 ήταν επιτυχής. Το σύστημα 112 θα είναι διαθέσιμο στο τέλος του έτους, είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα. Όταν ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης πριν από 17 ημέρες είχε ζητήσει και μια ενδιάμεση λύση μέχρι το σύστημα να είναι λειτουργικό. Σήμερα, το τεχνολογικό σκέλος αυτής της λύσης, δηλαδή να μπορούμε να στείλουμε sms σε περιοχές όπου έχουν πρόβλημα είναι σε πρώτη φάση λειτουργικό. Εκκρεμεί να γίνουν μια σειρά από πρόσθετες ενέργειες, αλλά θα είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος τους ενός μήνα, ώστε να έχουμε αυτήν την ενδιάμεση λύση στα χέρια μας».

Ο κ. Πιερρακάκης αναφερόμενος στις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι, όπου χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, τόνισε ότι «το ελάχιστο το οποίο η πολιτεία χρωστά στους Έλληνες πολίτες, είναι να μπορέσει να κάνει το καλύτερο που μπορεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!