Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στην Τουρκία για το φόβο (;) τρομοκρατίας
[News]: Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στην Τουρκία για το φόβο (;) τρομοκρατίας

[News]: Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στην Τουρκία για το φόβο (;) τρομοκρατίας

Αιτία ή αφορμή;

Σε μια μάλλον αμφιλεγόμενη απόφαση, το κυβερνείο της ’γκυρας, απαγόρευσε όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις στην τουρκική πρωτεύουσα με την αιτιολογία ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων.

Σε δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του γραφείου του κυβερνήτη της ’γκυρας ανακοινώθηκε την απαγόρευση «όλων των ειδών συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων σε δημόσιους χώρους όπως λεωφόρους, πλατείες, δρόμους και πάρκα () έως την 30ή Νοεμβρίου του 2016».

Επικαλούμενο «πληροφορίες» που κάνουν λόγο για «προετοιμασίες από παράνομες τρομοκρατικές οργανώσεις με στόχο τη διάπραξη επιθέσεων» το κυβερνείο επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι η απόφαση επιβολής απαγόρευσης ελήφθη στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε τον Ιούλιο μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Η Τουρκία, ιδίως η ’γκυρα και η Κωνσταντινούπολη, συγκλονίστηκαν τους τελευταίους 12 μήνες από πολλές επιθέσεις, που συνδέονται με την αναζωπύρωση της σύρραξης με τους Κούρδους ή αποδίδονται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Την 10η Οκτωβρίου του 2015, 103 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια βομβιστική επίθεση μπροστά σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην ’γκυρα, στην πλέον πολύνεκρη επίθεση στην σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας.

Ωστόσο και η πολιτική που ασκεί ο Ερντογάν είναι ιδιαιτέρως συγκεντρωτική και δεν είναι λίγες οι φορές τα τελευταία χρόνια που οι διαδηλώσεις έχουν κατασταλεί με βία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!