Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Ανοίγει τρύπα 466 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2020
[News]: Ανοίγει τρύπα 466 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2020

[News]: Ανοίγει τρύπα 466 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2020

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της κατάργησης των φορολογικών αντίμετρων

Στο συρτάρι μπαίνει σήμερα η διάταξη για την περικοπή κατά 3.000 ευρώ στο αφορολόγητο όριο μισθωτών, συνταξιούχων και αγροτών από την 1η Ιανουαρίου του 2020. Δεν αποκλείεται όμως το μέτρο αυτό να βρεθεί ξανά στο τραπέζι εάν τα πράγματα στην οικονομία εκτροχιαστούν και ο προϋπολογισμός απαιτήσει καινούργιες ενέσεις ρευστότητας για να εξυπηρετηθούν μισθοί, συντάξεις και δημόσιο χρέος.

Η τροπολογία, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα, ακυρώνει μαζί με τη μείωση στο αφορολόγητο και τα τρία φορολογικά αντίμετρα που συνόδευαν το συγκεκριμένο μέτρο. Πρόκειται για μέτρα που άγγιζαν κυρίως τη μεσαία τάξη η οποία παρά τη μείωση του αφορολογήτου θα είχε φορολογική ελάφρυνση η οποία μάλιστα θα ήταν σημαντική για τους έχοντες εισοδήματα άνω των 25.000 ευρώ.

Τα αντίμετρα τα οποία επίσης είχαν ψηφιστεί αφορούσαν σε μείωση του ΕΝΦΙΑ , μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και μείωση του πρώτου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος από το 22% στο 20%. Εάν οι υπολογισμοί της Κομισιόν για τις αποκλίσεις επί των στόχων πρωτογενών πλεονασμάτων φέτος και το 2020 αποδειχθούν ακριβείς, δεν αποκλείεται –το αντίθετο μάλιστα- η μείωση του αφορολογήτου να επανέλθει στο τραπέζι των συζητήσεων. Μέχρι τότε όμως μείωση του αφορολογήτου δεν υπάρχει στον ορίζοντα και η χθεσινή τροπολογία αναδεικνύει κερδισμένους και χαμένους από την κατάργηση των σχετικών διατάξεων μέτρων και αντιμέτρων του 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!