Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Αναστασιάδης: Δεν έχουμε ανάγκη από εγγυητές ή κηδεμόνες
[News]: Αναστασιάδης: Δεν έχουμε ανάγκη από εγγυητές ή κηδεμόνες

[News]: Αναστασιάδης: Δεν έχουμε ανάγκη από εγγυητές ή κηδεμόνες

«Η Κύπρος θα συνεχίσει απρόσκοπτα στους ενεργειακούς της σχεδιασμούς»

Σαφές μήνυμα πως η Κύπρος είναι αποφασισμένη να προχωρήσει απρόσκοπτα στους ενεργειακούς σχεδιασμούς και πως δεν έχει ανάγκη από εγγυητές ή κηδεμόνες, έστειλε από την Αθήνα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης . «Είμαστε αποφασισμένοι παρά τις τελευταίες προκλήσεις, να προχωρήσουμε απρόσκοπτα στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας και να αξιοποιήσουμε τα αποθέματα του φυσικού αερίου που έχουν ανακαλυφθεί ή θα ανακαλυφθούν ως πηγή περιφερειακής οικονομικής συνεργασίας, ανάπτυξης και συνεργασίας» ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης μιλώντας στην 4η Ευρω-αραβική Σύνοδο, που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Παράλληλα, ανέφερε πως «ουδέπτε παραγνωρίσαμε ή παραγνωρίζουμε τα συμφέροντα των Τουρκοκύπριων συμπατριωτών» και σημείωσε πως «μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις έχουμε εισηγηθεί τους τρόπους διασφάλισης μέχρι την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα».

Εστιάζοντας περαιτέρω στο Κυπριακό, είπε πως έντονη πεποίθηση και αποφασιστικότητα είναι «να βρεθεί επιτέλους μια ειρηνική λύση, που να επιτρέπει στις δύο κοινότητες να ζήσουν ειρηνικά, με τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα ομόσπονδο κράτος, δικοινοτικό, διζωνικό, που θα διασφαλίζει τα ελάχιστα που και οι λοιποί των Ευρωπαίων πολιτών απολαμβάνουν, να διασφαλίζει δηλαδή τα ανθρώπινα δικαιώματα, να δημιουργεί τις προοπτικές και τις προϋποθέσεις συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων πέρα και μακριά από τις όποιες τρίτες εξαρτήσεις». Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, είπε πως η Κύπρος είναι ένα σύγχρονο κράτος και κράτος-μέλος της ΕΕ και διεμήνυσε πως δεν έχει ανάγκη από εγγυητές ή κηδεμόνες και προσέθεσε: «Μπορούμε να ζήσουμε όπως για αιώνες ειρηνικά μεταξύ μας και να συνδημιουργήσουμε για την κοινή προκοπή».

Υπό αυτό το πρίσμα, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες της Συνόδου, είπε η ανακάλυψη σημαντικών αποθεμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως καταλύτης για ευρύτερη συνεργασία σε περιφερειακό επίπεδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!