Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Αναστασιάδης: 40 χιλιάδες έποικοι θα παραμείνουν μετά τη λύση
[News]: Αναστασιάδης: 40 χιλιάδες έποικοι θα παραμείνουν μετά τη λύση

[News]: Αναστασιάδης: 40 χιλιάδες έποικοι θα παραμείνουν μετά τη λύση

Εντατικοποιείται η διαδικασία με στόχο την λύση στο Κυπριακό μέχρι το τέλος του έτους

Εντατική διαπραγμάτευση για το εδαφικό στα μέσα του Νοεμβρίου και εκτός Κύπρου, ανακοίνωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, μετά τις συζητήσεις που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τον Ν. Αναστασιάδη. 

Το πιθανότερο είναι οι διαπραγματεύσεις να γίνουν στην Γενεύη. Ο κ. Ακιντζί είπε ότι θα ακολουθήσουν συζητήσεις για τις εγγυήσεις και την ασφάλεια, και ότι εντατικοποιείται η διαδικασία με στόχο την λύση μέχρι το τέλος του έτους. 

Ο Ακιντζί ανέφερε ότι όσοι έχουν λάβει την «υπηκοότητα» της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου» ανέρχονται στις 220,000 και πως «όλοι αυτοί, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η καταγωγή τους, θα είναι υπήκοοι της ομόσπονδης Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 

Ο Ακιντζί υποστήριξε ότι οι Ελληνοκύπριοι το αποδέχτηκαν αυτό, γιατί, όπως είπε «είναι πολύ κοντά στις αναλογίες που ίσχυαν το 1960 και ότι το ποσοστό αυτό μπορεί να αυξηθεί με την πληθυσμιακή αύξηση των κοινοτήτων». 

Αναφορικά με το θέμα των εποίκων που θα παραμείνουν μετά την λύση, ο Κύπριος πρόεδρος δήλωσε ότι ο αριθμός των εποίκων που θα παραμείνουν, θα ανέρχεται στις 40 χιλιάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!