Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [News]: Ανάκληση αυτοκινήτου Toyota Yaris για προληπτικό έλεγχο του μετατροπέα
[News]: Ανάκληση αυτοκινήτου Toyota Yaris για προληπτικό έλεγχο του μετατροπέα

[News]: Ανάκληση αυτοκινήτου Toyota Yaris για προληπτικό έλεγχο του μετατροπέα

Πόσα οχήματα αφορά

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι, η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E. εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου σε μοντέλα Yaris.

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά σε 334 οχήματα, παραγωγής από τον Φεβρουάριο 2018 έως τον Οκτώβριο 2018. Το υβριδικό σύστημα των εμπλεκόμενων οχημάτων περιλαμβάνει μετατροπέα DC-DC, που μειώνει την τάση του ηλεκτρικού ρεύματος από τη μπαταρία HV προκειμένου να φορτίσει τη βοηθητική μπαταρία. Λόγω προβλήματος κατά τη διαδικασία παραγωγής του εξαρτήματος στις εγκαταστάσεις του προμηθευτή, υπάρχει η πιθανότητα, η συγκόλληση ενός συγκεκριμένου τρανζίστορ στην πλακέτα του κυκλώματος στον μετατροπέα DC-DC, μετά από αυξομειώσεις της θερμοκρασίας υπό κανονική λειτουργία του οχήματος, να μην είναι επαρκής.

Ως αποτέλεσμα, η βοηθητική μπαταρία μπορεί να μην λαμβάνει πλέον ενέργεια από τον μετατροπέα DC-DC, με αποτέλεσμα να ανάβουν μια σειρά από προειδοποιητικές λυχνίες, να ακουστούν ηχητικά σήματα και να εμφανιστούν μηνύματα στον πίνακα οργάνων. Εάν το όχημα λειτουργεί συνεχώς σε αυτή την κατάσταση και η βοηθητική μπαταρία εκφορτιστεί σε ένα ορισμένο επίπεδο, το υβριδικό σύστημα θα μπορούσε να τερματίσει τη λειτουργία του, με αποτέλεσμα την απώλεια ισχύος του κινητήρα. Η απώλεια της ισχύος του κινητήρα, κατά την οδήγηση σε υψηλότερες ταχύτητες, ενδέχεται να αυξήσει τον κίνδυνο ατυχήματος.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος στον μετατροπέα DC-DC, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!