Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Ανακοίνωση-πρόκληση της Τουρκίας κατά Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου
[News]: Ανακοίνωση-πρόκληση της Τουρκίας κατά Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου

[News]: Ανακοίνωση-πρόκληση της Τουρκίας κατά Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου

Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας κάνει λόγο για προσπάθεια απομόνωσης της από την Ανατολική Μεσόγειο

«Αβάσιμα» τα όσα της προσάπτουν και πως γίνεται προσπάθεια απομόνωσης της από την Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας .

Η γειτονική χώρα φαίνεται πως είδε με κακό μάτι την κοινή δήλωση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου , μετά την συνάντηση Χριστοδουλίδη, Σούκρι και Δένδια, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Επιπλέον στην ίδια ανακοίνωση, κατηγορεί την Ελλάδα για «ανειλικρίνεια», ενώ τονίζει ότι «θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους, να υποστηρίζουμε τα δικαιώματα μας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο».

Αναλυτικά:

«Αρνούμαστε τους αβάσιμους ισχυρισμούς για τη χώρα μας που συμπεριλαμβάνονται στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Ελλάδος και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης ( Κυπριακή Δημοκρατία) στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 στη Νέα Υόρκη.

Οι τελευταίες προσπάθειες της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης να εντάξουν τις χώρες της περιοχής αλλά και τις χώρες της Ε.Ε. στις μαξιμαλιστικές και στις παράνομες πολιτικές τους δεν έχουν όφελος για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου δεν έχουν ούτε την αρμοδιότητα, ούτε την ευθύνη αλλά ούτε λόγια να πουν για τα προβλήματα του Αιγαίου ούτε στο ζήτημα της Κύπρου .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!