Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Ανακαλύψτε την όμορφη Τήλο
[News]: Ανακαλύψτε την όμορφη Τήλο

[News]: Ανακαλύψτε την όμορφη Τήλο

Δείτε τις φωτογραφίες

Φτάνοντας στο λιμάνι της Τήλου, τα Λιβάδια, αμέσως αναγνωρίζεις πως το πολύωρο ταξίδι με το πλοίο άξιζε τον κόπο. Το νησί έχει εξελιχθεί και αναπτυχθεί διατηρώντας την αυθεντική ατμόσφαιρά του και τη μεγάλη ιστορία του και υποδέχεται τους ταξιδιώτες που αναζητούν έναν εναλλακτικό προορισμό με χαρακτήρα και άποψη για τις διακοπές τους.

Οι τρεις οικισμοί της Τήλου είναι τα Λιβάδια, το Μεγάλο Χωριό και ο Άγιος Αντώνιος ενώ τουριστική ανάπτυξη γνωρίζουν επίσης οι παραλίες Έριστος και Πλάκα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το Παλαιοντολογικό Μουσείο του νησιού, καθώς στην Τήλο ανακαλύφθηκε στο σπήλαιο Χαρκαδιό νεκροταφείο νάνων ελεφάντων, που πιστεύεται πως έζησαν πριν από 45.000 χρόνια και εξαφανίστηκαν πριν από 4.000 χρόνια.

Το νησί ολόκληρο αποτελεί οικολογικό πάρκο και προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες ενώ και οι ίδιοι οι κάτοικοι δραστηριοποιούνται για τη διατήρηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς. Στους κατάφυτους ορεινούς όγκους της Τήλου φυτρώνει πλήθος λουλουδιών και βοτάνων και ζουν πολλά είδη πουλιών, κάποια σπάνια.

Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Μεγάλο Χωριό με τα πετρόκτιστα σπίτια του και τα στενά δρομάκια του. Στην κορυφή του λόγου δεσπόζει μεσαιωνικό κάστρο που αξίζει να επισκεφθείτε, τόσο για το ίδιο όσο και για τη μαγευτική θέα. Στους λόφους πάνω από τα Λιβάδια βρίσκεται το Μικρό Χωριό, χτισμένο τον 15ο αιώνα, με διάσπαρτες βυζαντινές εκκλησίες και πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη και στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα. Στην αυλή του γίνεται στα τέλη Ιουλίου το μεγαλύτερο πανηγύρι του νησιού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!