Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Αναδρομικό πλαφόν στις συντάξεις: Σε ποια ποσά μπαίνει το “μαχαίρι”
[News]: Αναδρομικό πλαφόν στις συντάξεις: Σε ποια ποσά μπαίνει το “μαχαίρι”

[News]: Αναδρομικό πλαφόν στις συντάξεις: Σε ποια ποσά μπαίνει το “μαχαίρι”

Κανείς συνταξιούχος δεν μπορεί να λαμβάνει πάνω από 3.000 ευρώ σύνταξη το μήνα, ενώ καμία ατομική σύνταξη δεν μπορεί να ξεπερνά τα 2.000 ευρώ

Ανώτατο όριο καταβολής της σύνταξης θεσπίζεται με βάση εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, που εκδόθηκε σε εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου (ν. 4387/2016), μέχρι την 31.12.2018, το καταβαλλόμενο ποσό κάθε ατομικής μηνιαίας σύνταξης των προσώπων που υπάγονται στις διατάξεις του άρθρου 13 του ν. 4387/2016, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 2.000 ευρώ, ενώ, όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο, η καταβολή του ποσού που υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ αναστέλλεται μέχρι και την 31-12-2018.
Παράλληλα, η εγκύκλιος ορίζει ότι, στις περιπτώσεις που συνταξιούχος δικαιούται δύο ή περισσότερες συντάξεις από οποιαδήποτε αιτία από το Δημόσιο, ΝΠΔΔ ή οποιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα κύριας ή επικουρικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής προσαύξησης που χορηγεί το ΤΣΜΕΔΕ, προσαύξησης μονοσυνταξιούχων ΤΣΑΥ, της προσυνταξιοδοτικής παροχής που καταβάλλεται από το ΕΤΑΤ και το ΕΤΕΑ (τ. ΕΤΕΑΜ), καθώς και των λοιπών παροχών του ΕΤΑΤ, το άθροισμα του καθαρού ποσού δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι αυτές οι διατάξεις έχουν εφαρμογή από 01-06-2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!