Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Αμαζονία-ΟΗΕ: Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ζητεί σύνοδο κορυφής
[News]: Αμαζονία-ΟΗΕ: Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ζητεί σύνοδο κορυφής

[News]: Αμαζονία-ΟΗΕ: Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ζητεί σύνοδο κορυφής

«Η κατάσταση στην Αμαζονία είναι σαφέστατα πολύ σοβαρή»

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες πρότεινε σήμερα τη διοργάνωση στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον προσεχή μήνα μιας συνόδου με θέμα την κατάσταση στην Αμαζονία, στο μεγαλύτερο τροπικό δάσος παγκοσμίως, όπου οι πυρκαγιές πολλαπλασιάζονται.

«Η κατάσταση στην Αμαζονία είναι σαφέστατα πολύ σοβαρή», δήλωσε ο Γκουτέρες κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, στο περιθώριο ενός συνεδρίου για την ανάπτυξη στην Αφρική που διοργανώνεται στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας.

Συνολικά 1.044 νέες εστίες φωτιάς διαπιστώθηκαν την Τρίτη σε όλη τη Βραζιλία από το Εθνικό Ινστιτούτο Διαστημικής Έρευνας (ΙΝΡΕ). Περίπου 80.000 δασικές πυρκαγιές έχουν καταγραφεί στη χώρα από την έναρξη της χρονιάς –ο μεγαλύτερος αριθμός από το 2013– από τις οποίες περισσότερες από τις μισές στην Αμαζονία.

«Ζητούμε με κάθε τρόπο την κινητοποίηση πόρων και έχουμε έρθει σε επαφή με χώρες για να δούμε αν μπορεί να διεξαχθεί ένα συνέδριο για την κινητοποίηση υποστήριξης της Αμαζονίας κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης» που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, είπε ο Γκουτέρες.

Η Βραζιλία δήλωσε τελικά την Τρίτη «ανοικτή» σε ξένη οικονομική βοήθεια για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Αμαζονία, υπό τον όρο να ελέγχει τους πόρους, αφού είχε απορρίψει πρόταση της G7 την προηγουμένη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!