Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Αλλάζει η Αθήνα μεταξύ Συντάγματος, Τεχνόπολης και Ομονοίας
[News]: Αλλάζει η Αθήνα μεταξύ Συντάγματος, Τεχνόπολης και Ομονοίας

[News]: Αλλάζει η Αθήνα μεταξύ Συντάγματος, Τεχνόπολης και Ομονοίας

Άνοιξε ο πρώτος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την κατάθεση ιδεών για την αναμόρφωση του κέντρου

Όποιος έχει κάποια ιδέα για την αναμόρφωση του κέντρου της Αθήνας μπορεί τώρα να την καταθέσει. Η «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» ανακοίνωσε σήμερα ότι προκηρύσσει τον πρώτο μεγάλο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση του τριγώνου μεταξύ πλατείας Συντάγματος, Τεχνόπολης και Αγίου Κωνσταντίνου Ομονοίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις ιδέες τους στην σχετική ιστοσελίδα athensanaplasis-competition.gr .

Εκεί, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να βρουν και τις βασικές αρχές του διαγωνισμού, στις οποίες συγκαταλέγονται η περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής με όρους βιώσιμης κινητικότητας και η σύνθεση έργων υψηλής αρχιτεκτονικής και κοινωνικού οφέλους, με το χαμηλότερο δυνατό οικονομικό κόστος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.», έμφαση θα δοθεί σε 9 συγκεκριμένες χωρικές ενότητες στις οποίες καταγράφονται δυσλειτουργίες και απαιτείται η συνολική αναγέννησή τους στην κλίμακα του δημοσίου χώρου και η δικτύωσή τους με τις γύρω περιοχές, που είχε καταρρεύσει εν μέρει μετά την περάτωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και ολοκληρωτικά κατά τα χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την κατάρτιση του διαγωνισμού, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ως αναθέτουσα αρχή, ελήφθησαν υπόψιν όλοι οι σχεδιασμοί και τα εν εξελίξει έργα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κρατικών φορέων και πως οι κατατεθείσες προτάσεις θα συμπληρώσουν τις τρέχουσες παρεμβάσεις σε απόλυτη συμφωνία με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τα εγκεκριμένα έργα (π.χ. Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας 2014 (ΡΣΑ), Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΟΑΠ) και Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ)).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!