Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Ακριβαίνουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια;
[News]: Ακριβαίνουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια;

[News]: Ακριβαίνουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια;

Τι αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας

Το ενδεχόμενο τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια να αυξηθούν στο μέλλον λόγω των επιβαρύνσεων που θα φέρει η εφαρμογή των νέων κανονισμών για την προστασία του περιβάλλοντος επεσήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Σακέλης.

Σύμφωνα με τον κ. Σακελή, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Ναυτιλίας «IMO» συζητώνται ήδη κατασκευαστικές αλλαγές για τα ropax (σσ είδος πλοίου που μεταφέρει ταυτόχρονα αυτοκίνητα και επιβάτες) για να προσαρμοστούν στο νέο ρυθμιστικό πλαίσιο.

Το κόστος ανά επιβάτη από τα νέα μέτρα θα είναι 5,4 ευρώ (από 2,2 ευρώ που είναι σήμερα) ενώ η αύξηση του μέσου ναύλου ακτοπλοΐας 27%.

Ο κ. Σακέλης επεσήμανε ότι «στα τέλη Οκτωβρίου και Νοεμβρίου θα συζητηθούν στον ΙΜΟ, στην Επιτροπή για την προστασία του περιβάλλοντος πολύ σοβαρά θέματα, που θα επηρεάσουν τις ακτοπλοϊκές υπηρεσίες, ενώ τόνισε ότι οι διάσπαρτοι και συχνά αντικρουόμενοι κανονισμοί που επίκεινται, αναφορικά με τα επιβατηγά πλοία, είναι πιθανό να επιφέρουν αδικαιολόγητο/ υπέρμετρο οικονομικό κόστος στις εταιρίες, με αποτέλεσμα την συνεπαγόμενη αύξηση των εισιτήριων και την προώθηση επιβατικής και μεταφορικής κίνηση προς άλλα μέσα μεταφοράς που έχουν υψηλότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!