Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 13 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Ακόμα και οι άθεοι είναι προκατειλημμένοι εναντίον των άθεων!
[News]: Ακόμα και οι άθεοι είναι προκατειλημμένοι εναντίον των άθεων!

[News]: Ακόμα και οι άθεοι είναι προκατειλημμένοι εναντίον των άθεων!

Τι έδειξε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε πάνω από 3.000 ανθρώπους σε 13 χώρες

Η αντίληψη ότι η ηθικότητα συμβαδίζει με την πίστη στο Θεό, είναι βαθιά ριζωμένη στο μυαλό των ανθρώπων. Αυτό επιβεβαιώνει μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα, με ελληνική συμμετοχή, που δείχνει ότι τόσο οι θρησκευόμενοι όσο και οι ίδιοι οι άθεοι, τείνουν ενστικτωδώς να πιστέψουν πως οι ανήθικοι άνθρωποι και όσοι κάνουν εγκλήματα είναι άθεοι.

Η μελέτη, με επικεφαλής τον Γουίλ Ζερβέ του Πανεπιστημίου του Κεντάκι, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό για θέματα ανθρώπινης συμπεριφοράς «Nature Human Behaviour», πραγματοποιήθηκε σε πάνω από 3.000 ανθρώπους σε 13 χώρες πέντε ηπείρων (δεν συμπεριλαμβανόταν η Ελλάδα). Οι χώρες κυμαίνονταν από άκρως θρησκευτικές κοινωνίες (Σαουδική Αραβία, Ινδία) έως πολύ κοσμικές (Ολλανδία, Κίνα).

Σε όλες σχεδόν τις χώρες, με μόνη εξαίρεση τη Φινλανδία, διαπιστώθηκε η ίδια προκατάληψη εναντίον των άθεων, όσον αφορά την ηθικότητά τους. Όταν για παράδειγμα ερωτάται κάποιος εάν πιστεύει ότι ένας κατά συρροή δολοφόνος (σίριαλ κίλερ) ή κάποιος που βασανίζει τα ζώα για διασκέδαση, είναι πιστός στο Θεό ή άθεος, οι περισσότεροι άνθρωποι – ακόμη και οι άθεοι- υποθέτουν ότι πιθανότατα θα είναι άθεος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!