Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Ακίνητα: Ανοίγει ο δρόμος για πωλήσεις χωρίς ΦΠΑ
[News]: Ακίνητα: Ανοίγει ο δρόμος για πωλήσεις χωρίς ΦΠΑ

[News]: Ακίνητα: Ανοίγει ο δρόμος για πωλήσεις χωρίς ΦΠΑ

Αναλυτικά παραδείγματα

Μόνο με αίτηση που θα πρέπει να υποβάλουν οι κατασκευαστές οικοδομών στην Εφορία ενεργοποιείται η αναστολή του ΦΠΑ στα ακίνητα μέχρι και το τέλος του 2022. Για άδειες που εκδόθηκαν έως το τέλος του 2019 κατασκευαστές και εργολάβοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην Δ.Ο.Υ. έως τις 12 Ιουνίου 2020 ενώ για τις νέες άδειες που εκδίδονται από την 1η Ιανουαρίου 2020 και μετά η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί εντός 6 μηνών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή:

1. Το μέτρο της αναστολής του ΦΠΑ στα ακίνητα είναι προαιρετικό και χορηγείται μόνον αν υποβάλει αίτηση ο ενδιαφερόμενος.

2. Η επιβολή ΦΠΑ αναστέλλεται υποχρεωτικά μέχρι 31.12.2022

3. Για τις άδειες όπου αναστέλλεται ο ΦΠΑ στα «νεόδμητα ακίνητα», επιβάλλεται φόρος μεταβίβασης ακινήτων με συντελεστή 3%.

4. Η αίτηση για άδειες εκδοθείσες που έχουν εκδοθεί προ του 2020 πρέπει να υποβληθεί έως και τις 12 Ιουνίου 2020.

5. Η προθεσμία αίτησης αναστολής για άδειες που εκδίδονται μετά την έναρξη ισχύος του ν. 4646 και εφεξής ορίζεται σε 6 μήνες από την έκδοση της εκάστοτε άδειας.

6. Η αίτηση αναστολής καταλαμβάνει το σύνολο των αδιάθετων ακινήτων του ενδιαφερομένου (κατασκευαστικές επιχειρήσεις κλπ) από όλες τις οικοδομικές άδειες που έχουν εκδοθεί έως το χρόνο της αίτησης αναστολής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!