Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 15 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Αυξημένη ζήτηση για δάνεια στην Κύπρο βλέπει ο Moody’s
[News]: Αυξημένη ζήτηση για δάνεια στην Κύπρο βλέπει ο Moody’s

[News]: Αυξημένη ζήτηση για δάνεια στην Κύπρο βλέπει ο Moody’s

Το τρίτο τρίμηνο του 2017 δεν θα αλλάξουν οι προϋποθέσεις και οι όροι δανεισμού, εκτιμά ο διεθνής οίκος αξιολόγησης

Θετικά αξιολογεί ο οίκος Moody’s την πιστωτική επέκταση των κυπριακών τραπεζών στην πιστωτική ανασκόπηση που εξέδωσε σήμερα.

Ο οίκος Moody’s σημειώνει την αυξημένη ζήτηση δανείων, ειδικά οικιστικών και επιχειρηματικών, που γίνεται στην έρευνα τραπεζικών χορηγήσεων της Κεντρικής Τράπεζας, και υποδεικνύει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι «η αύξηση θα έχει θετικό αντίκτυπο στην πιστοληπτική αξιολόγηση των τραπεζών, επειδή θα υποστηρίξει την παραγωγή εσόδων, θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση των κερδών πριν από τις προβλέψεις που καταγράφουν πτώση και θα ενισχύσουν τους αδύναμους ισολογισμούς».

Οι τράπεζες, προστίθεται, αναμένουν ότι η ζήτηση για δάνεια από μη χρηματοπιστωτικές εταιρείες και για οικιστικούς σκοπούς, θα αυξηθεί το τρίτο τρίμηνο του 2017 και αναμένουν ότι δεν θα αλλάξουν οι προϋποθέσεις και οι όροι δανεισμού που έγιναν πιο αυστηροί το 2014 και πλέον έχουν σταθεροποιηθεί. Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι η ζήτηση για οικιστικά δάνεια αυξάνεται, καθώς ανακάμπτει η αγορά ακινήτων, με τις άδειες οικοδομής που έχουν εκδοθεί τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2017 να φτάνουν στο ψηλότερο σημείο από την εποχή της τραπεζικής κρίσης του 2013.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!