Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [News]: Αδριατική Λίγκα: Οι ελληνικές ομάδες πρέπει να έχουν την έγκριση της ΕΟΚ
[News]: Αδριατική Λίγκα: Οι ελληνικές ομάδες πρέπει να έχουν την έγκριση της ΕΟΚ

[News]: Αδριατική Λίγκα: Οι ελληνικές ομάδες πρέπει να έχουν την έγκριση της ΕΟΚ

Η ανακοίνωση της ABA Liga μετά τη συνέλευση

Λίγη ώρα μετά το τέλος της συνεδρίασης των μελών της Αδριατικής Λίγκας στη Μπάνια Λούκα, εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία γίνεται αναφορά στο ζήτημα της συμμετοχής του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση.

Όπως τονίζεται, οι δύο ομάδες θα πρέπει «να υποβάλουν πλήρη δικαιολογητικά σύμφωνα με τις ιδρυτικές πράξεις της ABA Liga, η οποία απαιτεί επίσης την έγκριση των εθνικών ομοσπονδιών μπάσκετ που ανήκουν».

Η ανακοίνωση της Λίγκας:

«Συμπεράσματα της Γενικής Συνέλευσης

Το συμβούλιο της Αδριατικής Λίγκας συνεδρίασε σήμερα 24/5/2019 στην Μπάνια Λούκα, ανέλυσε τη σεζόν 2018-19 και κατέληξε σε μια σειρά από συμπεράσματα με στόχο την ισχυροποίηση και την ανάπτυξη της διοργάνωσης.

Έπειτα, λοιπόν από έναν εποικοδομητικό διάλογο που διήρκεσε 7 ώρες, τα κλαμπ συμφώνησαν ότι μελλοντικά δεν πρέπει να επαναληφθούν εικόνες όπως οι πρόσφατες στους τελικούς ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Μπουντούτσνοστ, οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με τις αρχές στις οποίες έχει δομηθεί η ABA Liga.

Η Αδριατική Λίγκα αποφάσισε, επίσης να ξεκινήσει τη διαδικασία επιλογής της νέας διοίκησης το συντομότερο δυνατό.

Η Γενική Συνέλευση συζήτησε τα αιτήματα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της Μπνέι Ερζλίγια σε ό,τι αφορά την αποδοχή τους στη διοργάνωση. Η Γενική Συνέλευση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για να συζητηθεί το συγκεκριμένο αίτημα, είναι πρωτίστως αναγκαίο οι συγκεκριμένες ομάδες να υποβάλουν πλήρη δικαιολογητικά σύμφωνα με τις ιδρυτικές πράξεις της ABA Liga, η οποία απαιτεί επίσης την έγκριση των εθνικών ομοσπονδιών μπάσκετ που ανήκουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!