Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 3 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [News]: Σε 460 laptops της HP βρέθηκαν κρυμμένα keylogger
[News]: Σε 460 laptops της HP βρέθηκαν κρυμμένα keylogger

[News]: Σε 460 laptops της HP βρέθηκαν κρυμμένα keylogger

Κρυφό λογισμικό που μπορεί να καταγράψει κάθε γράμμα που δακτυλογραφείτε στον υπολογιστή έχει ανακαλυφθεί προ-εγκατεστημένο σε εκατοντάδες μοντέλα laptop της HP

Ο ερευνητής ασφαλείας Michael Myng βρήκε κωδικό keylogging προεγκατεστημένο στο λογισμικό φορητών υπολογιστών της HP.

Μάλιστα, η HP ανέφερε ότι πάνω από 460 laptop της επηρεάστηκαν από την «πιθανή ευπάθεια ασφαλείας».

Η εταιρία κυκλοφόρησε από τότε μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα λογισμικού για την αφαίρεση του keylogger από τις συσκευές της.

Το ζήτημα επηρεάζει φορητούς υπολογιστές στις σειρές Envy, Pavilion, ProBook και EliteBook της HP που περιέχουν αυτό το είδος του προβλήματος και η HP έχει δημοσιεύσει μια πλήρη λίστα των συσκευών και των μοντέλων που έχουν επηρεαστεί μέχρι το 2012.

Ωστόσο αξίζει να επισημάνουμε πως ευτυχώς, το keylogger είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή, αλλά εάν ένας εισβολέας αποκτήσει πρόσβαση σε φορητό υπολογιστή HP, θα μπορούσε να του επιτρέψει να καταγράφει τις πληκτρολογήσεις των χρηστών.

Η HP σημείωσε ότι το keylogger ενσωματώθηκε αρχικά στο λογισμικό Synaptics για να βοηθήσει στον εντοπισμό σφαλμάτων και πως η εταιρεία έχει αναγνωρίσει ότι το λογισμικό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κακόβουλη χρήση εναντίον των χρηστών και το χειρότερο όλων, εν αγνοία τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!