Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: 15ετές ομόλογο: Ανοίγει σήμερα εκτός απρόοπτου το βιβλίο προσφορών
[News]: 15ετές ομόλογο: Ανοίγει σήμερα εκτός απρόοπτου το βιβλίο προσφορών

[News]: 15ετές ομόλογο: Ανοίγει σήμερα εκτός απρόοπτου το βιβλίο προσφορών

Στόχος η άντληση 2 δις. Ευρώ με επιτόκιο κάτω από 2%

Την ώρα που η Αθήνα θα κινεί τη διαδικασία για να ανοίξει το βιβλίο προσφορών για το 15ετές ομόλογο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα βρίσκεται στο Παρίσι για να συμμετάσχει στο Ελληνογαλλικό Επενδυτικό Φόρουμ. Στην Πόλη του Φωτός ο υπουργός θα συναντηθεί με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ και εκπροσώπους χρηματοπιστωτικών οργανισμών (Lazard, Societe Generale, BNP-Paribas).

Με την νέα έξοδο στις αγορές , το Δημόσιο σκοπεύει να δανειστεί περίπου 2 δισ. ευρώ και είναι η πρώτη έκδοση του Δημοσίου για φέτος. Για πρώτη φορά μάλιστα επιλέγεται τίτλος μακροπρόθεσμης διάρκειας άνω των 10 ετών με στόχο η προσέλκυση ενδιαφέροντος να αποτελέσει ένα ακόμη ηχηρό σήμα εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία. Δεν είναι τυχαίο ότι την έκδοση θα τρέξουν μεγάλες τράπεζες και συγκεκριμένα οι Barclays, BNP Paribas, BofA Securities, Goldman Sachs International Bank, HSBC και J.P. Morgan.

Το ομόλογο και οι όροι της έκδοσης θα διέπονται από το Αγγλικό Δίκαιο, που σημαίνει ότι τυχόν σχετικές διαφορές θα επιλύονται από τα αγγλικά δικαστήρια. Επίσης, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που είχε υπογράψει από την περασμένη Παρασκευή ο Χρήστος Σταϊκούρας, για την παροχή εξειδικευμένων νομικών υπηρεσιών θα καταβληθεί το ποσό των 250.000 ευρώ στα δικηγορικά γραφεία Cleary Gottlied Steen &Hamilton LLP, Allen & Overy LLP και στη Δικηγορική Εταιρεία Κουταλίδη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!