Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: 120 δόσεις: Οι αλλαγές που προβλέπει το σχέδιο της ΝΔ
[News]: 120 δόσεις: Οι αλλαγές που προβλέπει το σχέδιο της ΝΔ

[News]: 120 δόσεις: Οι αλλαγές που προβλέπει το σχέδιο της ΝΔ

Οι διορθωτικές παρεμβάσεις στη ρύθμιση

Τέσσερις αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων περιλαμβάνει το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας , τις οποίες θα υλοποιήσει αμέσως μετά τις εκλογές και αφού θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Οι διορθωτικές παρεμβάσεις στη ρύθμιση, συνοδεύονται με μπόνους επιβράβευσης στους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις που είναι συνεπείς στις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα το σχέδιο της Πειραιώς προβλέπει:

1. Ένταξη των συνεπών επιχειρήσεων (φορολογικά και ασφαλιστικά) στο «Λευκό Μητρώο» όπου θα κερδίζουν στοχευμένη μείωση ασφαλιστικών εισφορών αλλά και διοικητικές διευκολύνσεις και φορολογικά κίνητρα. Ουσιαστικά πρόκειται για την ενεργοποίηση του μέτρου το οποίο ψηφίστηκε το 2014 με τη θεσμοθέτηση του «Λευκού Μητρώου Συνεπών Επιχειρήσεων – ΠΕΡΣΕΑΣ». Το συγκεκριμένο σύστημα προβλέπει κριτήρια ένταξης των επιχειρήσεων όσο και κίνητρα που θα συνοδεύουν τις εντασσόμενες επιχειρήσεις. Αναφορικά με τα κριτήρια ένταξης, θα συνεκτιμηθεί η διαχρονική και συστηματική συμμόρφωση με τις προβλέψεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, η έλλειψη καταγγελιών για παράβαση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας – ιδιαίτερα ως προς τη χρήση αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας – αλλά και οι ειλικρινείς επιχειρηματικές προσπάθειες για τη διατήρηση ή και αύξηση της συνολικής απασχόλησης, κ.λπ.

Στα θετικά κίνητρα σχεδιάζεται να συμπεριληφθούν τόσο η ενδεχόμενη στοχευμένη μείωση του μη μισθολογικού κόστους (ασφαλιστικές εισφορές) για αυτή την κατηγορία των συνεπών επιχειρήσεων, αλλά και άλλες διοικητικές διευκολύνσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!