Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [News]: 120 χρόνια Fiat: Η Fabbrica Italiana Automobili Torino ιδρύθηκε το 1899
[News]: 120 χρόνια Fiat: Η Fabbrica Italiana Automobili Torino ιδρύθηκε το 1899

[News]: 120 χρόνια Fiat: Η Fabbrica Italiana Automobili Torino ιδρύθηκε το 1899

Η Fiat κατέκτησε πολύ γρήγορα ηγετική θέση στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας

Η Fabbrica Italiana Automobili Torino, γνωστότερη ως Fiat, από την ίδρυση της το 1899 μέχρι και σήμερα παραμένει σταθερά ως μία από τις πλέον καινοτόμες αυτοκινητοβιομηχανίες, παρουσιάζοντας μέσα σε αυτά τα 120 χρόνια λειτουργίας ιδέες που άλλαξαν τον κόσμο του αυτοκινήτου, αλλά και τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

Με την ίδρυση της τον Ιούλιο του 1899, η Fiat κατέκτησε πολύ γρήγορα ηγετική θέση στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία πραγματοποιούσε τότε τα πρώτα της βήματα. Η συνεχής αναζήτηση νέων ιδεών, η εφαρμογή πρωτοποριακών λύσεων και πάνω απ’ όλα η εστίαση στον εκδημοκρατισμό της αυτοκίνησης, παρέχοντας έξυπνες και προσιτές λύσεις για όλους, αποτέλεσαν τα χαρακτηριστικά που καθιέρωσαν την Ιταλική φίρμα στην παγκόσμια αγορά. Μέσα στα 120 χρόνια ιστορίας της μάρκας μια σειρά μοντέλων, αλλά και εξελίξεων σε όλους τους τομείς της λειτουργίας της έφεραν τεράστιες αλλαγές στο χώρο του αυτοκινήτου, αλλάζοντας ριζικά τη βιομηχανία, αλλά και την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων.

Τα 12 σημεία αναφοράς στην ιστορία της Fiat

1) 1900: Σε λιγότερο από ένα χρόνο από την ίδρυση της, η μάρκα εγκαινιάζει το πρώτο της εργοστάσιο. Το Corso Dante στο Τορίνο αποτελεί μία από τις πρώτες οργανωμένες μονάδες παραγωγής στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το εργοστάσιο από τα πρώτα στάδια της λειτουργίας του με στόχο την εντατικοποίηση της παραγωγής και την βελτιστοποίηση της ποιότητας εφάρμοσε τεχνικές που αποτέλεσαν προπομπούς της γραμμής παραγωγής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!