Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: 10ετές ομόλογο: Τι σηματοδοτεί η μείωση του κάτω από το 1%
[News]: 10ετές ομόλογο: Τι σηματοδοτεί η μείωση του κάτω από το 1%

[News]: 10ετές ομόλογο: Τι σηματοδοτεί η μείωση του κάτω από το 1%

Τα επόμενα σχέδια της κυβέρνησης με νέα έξοδο στις αγορές

«Για πρώτη φορά, η απόδοση των 10ετών ομολόγων στην Ελλάδα μειώνεται κάτω από το 1%. Αυτό που θεωρούνταν αδύνατον, έχει τώρα επιτευχθεί», έγραψε χθες στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , μια ιστορική ημέρα για τα ελληνικά ομόλογα.

Μετά από τρία μνημόνια η Ελλάδα δανείζεται από τις αγορές με επιτόκιο χαμηλότερο του 1%. Η μείωση της απόδοσης του 10ετους κρατικού ομολόγου έως και το 0,942%, σηματοδοτεί μία ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης των επενδυτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Το ελληνικό δεκαετές είναι μεταξύ των ομολόγων με την καλύτερη επίδοση φέτος στη ζώνη του ευρώ. Η απόδοσή του έχει μειωθεί κατά 40 μονάδες βάσης από τις αρχές του έτους. Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται πλέον με πιο δυναμικούς ρυθμούς με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι θα πιάσει φέτος αν όχι τον φιλόδοξο στόχο της κυβέρνησης για ανάπτυξη 2,8%, μία επίδοση κοντά στο 2,5%. Οι χειμερινές προβλέψεις της Κομισιόν, που θα δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα, αναμένεται να αντανακλούν αυτήν ακριβώς την εκτίμηση.

Οι οίκοι αξιολόγησης παρακολουθούν στενά όχι μόνο την πορεία της οικονομίας, αλλά το σχέδιο της κυβέρνησης για μειώσεις φόρων και άλλες μεταρρυθμίσεις καθώς και τις προσπάθειες για μείωση του όγκου των κόκκινων δανείων τα οποία αποτελούν αυτή τη στιγμή το μεγάλο αγκάθι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!