Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Ζάεφ: To Σκοπιανό δεν μπορούσε να λυθεί με τη διπλωματία της «μπουλντόζας», όπως πίστεψαν μερικοί
[NewPost]: Ζάεφ: To Σκοπιανό δεν μπορούσε να λυθεί με τη διπλωματία της «μπουλντόζας», όπως πίστεψαν μερικοί

[NewPost]: Ζάεφ: To Σκοπιανό δεν μπορούσε να λυθεί με τη διπλωματία της «μπουλντόζας», όπως πίστεψαν μερικοί

Την πεποίθησή του ότι τα προβλήματα λύνονται με την εφαρμογή μιας νέας πολιτικής και όχι με τη χάραξη νέων συνόρων εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στα «Νέα».

Ο κ. Ζάεφ περιμένει από τα μέλη του Κοινοβουλίου του να λάβουν μια απόφαση που να σέβεται τη βούληση τόσο των πολιτών που ψήφισαν στο δημοψήφισμα όσο και του 80% των πολιτών που θέλουν την ένταξη της χώρας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, διευκρινίζοντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα προκηρύξει εκλογές.

Ηλθε η στιγμή, τονίζει, για διαφορετικά Βαλκάνια, που θα έχουν αφήσει πίσω τις προκαταλήψεις και θα έχουν μετατραπεί από «Πυριτιδαποθήκη» σε «Πηγή Σταθερότητας». Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εξαίρει τον έλληνα ομόλογό του για το θάρρος που επέδειξε στις διαπραγματεύσεις και στέλνει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μήνυμα ότι οι πολιτικοί των Βαλκανίων πρέπει να γνωρίζουν να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις.

Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να βρείτε τις 11 ψήφους που χρειάζεστε προκειμένου να περάσετε τη συνταγματική αναθεώρηση από το Κοινοβούλιο;

Σύμφωνα με τις στρατηγικές μας προτεραιότητες – ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ – και όπως προβλέπεται από τη συμφωνία των Πρεσπών που υπογράφηκε ανάμεσα στη χώρα μας και την Ελληνική Δημοκρατία, η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας ανέλαβε την υποχρέωση να προετοιμάσει μία πρόταση συνταγματικής αναθεώρησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!