Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Ζάεφ: Νέα πολιτική, όχι νέα σύνορα – Δεν υπάρχει καλύτερη συμφωνία από αυτή των Πρεσπών
[NewPost]: Ζάεφ: Νέα πολιτική, όχι νέα σύνορα – Δεν υπάρχει καλύτερη συμφωνία από αυτή των Πρεσπών

[NewPost]: Ζάεφ: Νέα πολιτική, όχι νέα σύνορα – Δεν υπάρχει καλύτερη συμφωνία από αυτή των Πρεσπών

Δεν υπάρχει καλύτερη συμφωνία για Ελλάδα και Σκόπια, από αυτή που υπεγράφη στις Πρέσπες, τονίζει ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του.

Σημειώνει ακόμα πως χρειάζεται νέα πολιτική και όχι νέα σύνορα.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ευχαριστεί, μέσω της συνέντευξης στα «Νέα Σαββατοκύριακο», τον Ελληνα ομόλογό του και ενώ καλεί ξανά τους βουλευτές της αντιπολίτευσης στην χώρα του να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Επιμένει πως σε περίπτωση που εκείνοι επιμείνουν στις θέσεις «που απειλούν το μέλλον της χώρας μας η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα ψηφίσει για πρόωρες εκλογές».

«Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το θάρρος που επέδειξε και για το γεγονός ότι μοιράστηκε μαζί μου το όραμα για ειρηνικά και ευημερούντα Βαλκάνια ως αναπόσπαστο μέρος της ΕΕ», δηλώνει ο Ζόραν Ζάεφ .

Αποκαλύπτει, ακόμα, ότι στις διαπραγματεύσεις οι δύο πλευρές «φτάσαμε σε ένα σημείο όπου θεωρήσαμε ότι το όνομα Δημοκρατία του Ίλιντεν αποτελεί μια καλή βάση για μια οριστική λύση. Ύστερα συμφωνήσαμε ότι θα επιδιώξουμε μια ευρύτερη πολιτική συναίνεση στις δύο χώρες. Οι ελληνικοί πολιτικοί κύκλοι δεν παρείχαν ικανοποιητική στήριξη στην πρόταση αυτή και έτσι προχωρήσαμε σε μια άλλη λύση που περιλαμβάνει ένα γεωγραφικό σημείο αναφοράς για τον καθορισμό του ονόματός μας».

Σε σχέση με τις παραχωρήσεις της ΠΓΔΜ στη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Ζάεφ εξηγεί: «Η λύση για το όνομα της χώρας μας και για την αναγνώριση της ιδιαιτερότητας της ταυτότητάς μας, που ως μακεδονική απορρέει από τα μοναδικά γνωρίσματά μας τα οποία είναι διαφορετικά από εκείνα της ελληνικής ταυτότητας, πρέπει να βρεθεί στην απόφαση για αλλαγές στο Σύνταγμά μας και τις εγγυήσεις για το απαραβίαστο των συνόρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!