Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Ζάεφ για συμφωνία των Πρεσπών: Τα δέκα κέρδη της «Βόρειας Μακεδονίας»
[NewPost]: Ζάεφ για συμφωνία των Πρεσπών: Τα δέκα κέρδη της «Βόρειας Μακεδονίας»

[NewPost]: Ζάεφ για συμφωνία των Πρεσπών: Τα δέκα κέρδη της «Βόρειας Μακεδονίας»

Το δημοψήφισμα για την «έγκριση» της συμφωνίας των Πρεσπών είναι το μεγάλο στοίχημα για τον Ζόραν Ζάεφ . Με την 30η Σεπτεμβρίου να πλησιάζει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός επιχειρεί να πείσει το λαό για τα οφέλη και τα κέρδη από τη συμφωνία των Πρεσπών.

Με βάση αυτή τη στρατηγική η κυβέρνηση Ζάεφ εστιάζει σε δέκα σημεία, που όπως αναφέρει, αποτελούν διπλωματική νίκη της ΠΓΔΜ.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της σκοπιανής κυβέρνησης, όσο και στους προσωπικούς λογαριασμούς του Ζόραν Ζάεφ στα social media, αναφέρεται ότι η συμφωνία εξασφαλίζει την προστασία της «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας, η υπηκοότητα είναι «μακεδονική και τώρα και στο μέλλον», ο ύμνος, το εθνόσημο και η σημαία δεν αλλάζουν, ενώ το «ΜΚ» και το «ΜΚD» παραμένουν οι διεθνώς αναγνωρίσιμοι κωδικοί της χώρας.

Διαβάστε επίσης:
►Δημοσκόπηση: Υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών το 41,5% των Σκοπιανών – Το 80% στηρίζει την είσοδο στην ΕΕ

​Ειδικότερα, στο «φύλλο πληροφοριών» περιλαμβάνονται τα παρακάτω δέκα σημεία της συμφωνίας των Πρεσπών ως επιχειρήματα υπέρ του «ναι» στο επικείμενο δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου.

1. Συμφωνία για το «μακεδονικό» μέλλον

Η «μακεδονο»-ελληνική συμφωνία είναι από ιστορική άποψη η καλύτερη και δίκαιη ευκαιρία για τους πολίτες της «Μακεδονίας». Η Συμφωνία συνιστά συνεισφορά στο «μακεδονικό» μέλλον. Με αυτήν καθαρίζουμε τον δρόμο της χώρας μας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Γινόμαστε μέλος των οικογενειών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, των εθνών που απολαμβάνουν ισχυρή οικονομική ανάπτυξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!