Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Ξεκινά η αξιολόγηση των υπαλλήλων της Βουλής
[NewPost]: Ξεκινά η αξιολόγηση των υπαλλήλων της Βουλής

[NewPost]: Ξεκινά η αξιολόγηση των υπαλλήλων της Βουλής

Μία νέα, τουλάχιστον για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα διαδικασία που αφορά στην αξιολόγηση του προσωπικού της Βουλής, βάζει στη «καθημερινότητα» του Σώματος ο Νίκος Βούτσης .

Σύμφωνα με απόφασή του Προέδρου που δημοσιεύτηκε στην κοινοβουλευτική διαύγεια, οι υπάλληλοι της Βουλής θα είναι εφεξής υποχρεωμένοι να περνούν από αξιολόγηση, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται και μια μορφή «συμβουλευτικής συνέντευξης». Στην εν λόγω απόφαση έχει προβλεφθεί όλα τα βήματα της διαδικασίας αλλά και η βαθμολογία της αξιολόγησης των δεξιοτήτων και της αποδοτικότητας των εργαζομένων. Μάλιστα παρά το γεγονός πως πρόκειται για εσωτερική αξιολόγηση του «μικρόκοσμου» της Βουλής που σε ορισμένες περιπτώσεις οι αξιολογητές γίνονται και αξιολογούμενοι (οι υπάλληλοι στα τμήματα αξιολογούν και αυτοί τους προϊσταμένους τους), μπορεί να πει κανείς με σιγουριά ότι η ρύθμιση κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Αναλυτικότερα, αξιολογητές των υπαλλήλων και των προϊσταμέων οργανικών μονάδων ορίζονται οι δύο ιεραρχικοί προϊστάμενοί τους που στη περίπτωση των προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, είναι ο Πρόεδρος της Βουλής, και ο Γενικός ή Ειδικός Γραμματέας.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον κομμάτι να είναι η αξιολόγηση αυτή καθ’ αυτή και τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται, καθώς πέραν των τυπικών προσόντων υπάρχει πλήθος υποκειμενικών εκτιμήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!