Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Welt: Γιατί ο Ερντογάν θέλει να κάνει την Τουρκία «γίγαντα» των εξοπλισμών
[NewPost]: Welt: Γιατί ο Ερντογάν θέλει να κάνει την Τουρκία «γίγαντα» των εξοπλισμών

[NewPost]: Welt: Γιατί ο Ερντογάν θέλει να κάνει την Τουρκία «γίγαντα» των εξοπλισμών

Στα φιλόδοξα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας και του Ταγίπ Ερντογάν αναφέρεται άρθρο της γερμανικής Welt υπό τον τίτλο. «Το όνειρο του Ερντογάν για το υπερόπλο».

«Ο Τούρκος πρόεδρος θέλει να μετατρέψει τη χώρα του σε ένα ‘γίγαντα’ εξοπλισμών παράγοντας ήδη άρματα μάχης, ελικόπτερα και πολεμικά πλοία. Ωστόσο σχεδιάζει και οπλικά συστήματα που έχουν μόνο δύο μεγάλες δυνάμεις», αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα.

Τονίζει ακόμα πως σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα οι εξαγωγές όπλων έφτασαν για πρώτη φορά σε όγκο τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 14% σε σχέση με πέρυσι.

«Η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει ξεπεράσει το μέγεθος και την ικανότητα του Ισραήλ. Η Τουρκία έχει αναβαθμιστεί αποφασιστικά από το 2005 και θέλει να αποκτήσει όχι μόνο όπλα αλλά τεχνογνωσία. Όπως η Ρωσία, η Κίνα και οι ΗΠΑ, η χώρα θέλει να γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός όπλων», σημειώνει το δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα συνεχίζει: «Είναι στα μάτια του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πιθανώς ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας μεγάλης δύναμης: δεν χρειάζεται να αγοράζουν από τους άλλους, αλλά να ‘χτίζουν’ τους εαυτούς τους. Μέχρι το έτος 2023, έχει ανακοινώσει αρκετές φορές, η Τουρκία πρέπει να είναι αυτάρκης στην παραγωγή όπλων επειδή “εφ ‘όσον καταναλώνουμε τεχνολογία, δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε πραγματικά ελεύθεροι”».

Σύμφωνα με τη Welt, η επιμονή της Άγκυρας στα εξοπλιστικά προγράμματα έχει πολιτική διάσταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!