Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Οι Βρυξέλλες προτείνουν έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για ΠΓΔΜ και Αλβανία
[NewPost]: Οι Βρυξέλλες προτείνουν έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για ΠΓΔΜ και Αλβανία

[NewPost]: Οι Βρυξέλλες προτείνουν έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για ΠΓΔΜ και Αλβανία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την Τρίτη στα κράτη-μέλη της ΕΕ να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για ένταξη της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Η Επιτροπή προτείνει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία για να ενθαρρύνει τις χώρες αυτές να συνεχίσουν στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων» δήλωσε η Φεντερίκα Μογκερίνι, ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, σε συνέντευξη Τύπου στο Στρασβούργο.

Η ίδια τόνισε, ωστόσο, ότι τον τελικό λογο τον έχει το Συμβούλιο των υπουργών της ΕΕ, το οποίο σημειώνεται ότι ως σήμερα δεν έχει δώσει το πράσινο φως για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ.

Οι προτεινόμενες διαπραγματεύσεις -οι πρώτες έπειτα από πέντε χρόνια- έρχονται την ώρα που η Ευρώπη και η Ρωσία ανταγωνίζονται για την επιρροή τους στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, σχολιάζουν οι Financial Times .

Για την πρόταση της Κομισιόν απαιτείται πάντως έγκριση τον Ιούνιο από τους ηγέτες των χωρών-μελών, οι οποίοι θα πρέπει να συνεκτιμήσουν της ανησυχίες για το οργανωμένο έγκλημα, τη διαφθορά και τις διμερεις αμφισβητήσεις.

Προϋπόθεση για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ είναι η επίλυση της ονοματολογικής διαφωνίας με την Ελλάδα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!