Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: «Βολές» των «53» για την κομματική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ: Tα αρχηγοκεντρικά μοντέλα δεν μας ταιριάζουν
[NewPost]: «Βολές» των «53» για την κομματική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ: Tα αρχηγοκεντρικά μοντέλα δεν μας ταιριάζουν

[NewPost]: «Βολές» των «53» για την κομματική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ: Tα αρχηγοκεντρικά μοντέλα δεν μας ταιριάζουν

Τα «πυρά» τους κατά της κομματικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύουν οι «53» τονίζοντας ότι «τα χαρακτηριστικά και το οργανωτικό μοντέλο μιας αριστερής οργάνωσης θα πρέπει να περιλαμβάνουν την απεμπλοκή από την αντίληψη της μονολιθικότητας, το ξεπέρασμα της ιστορικά παγιωμένης αντίληψης περί δημοκρατικού συγκεντρωτισμού».

Στην αιχμηρή ανακοίνωση γίνεται αναφορά στην τελευταία σύνοδο της κίνησης των «53» υπό τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ενώ σε άλλο σημείο τονίζεται η «ανάγκη,να βαδίσουμε προς ένα μαζικό, δημοκρατικό, ως προς τη λειτουργία του, κόμμα, με διακριτό ρόλο απέναντι στην κυβέρνηση, με το δικό του ειδικό βάρος στη διαμόρφωση των πραγμάτων.​ Ένα κόμμα που στηρίζει τη κυβέρνηση, τη γειώνει κοινωνικά, αλλά και αποτελεί τη συνείδησή της.»

Ολόκληρο το κείμενο των «53»

«Το προηγούμενο σαββατοκύριακο έγινε η πανελλαδική σύσκεψη της Πρωτοβουλίας μελών 53+. Σήμερα δημοσιεύουμε το τμήμα της απόφασης, που αφορά το κόμμα, τη συλλογική του λειτουργία, τη σχέση του με την κυβέρνηση και το ρόλο του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ .

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσουμε το κείμενο, που αφορά την επόμενη ημέρα, τους βηματισμούς της εξόδου, τις ελπίδες, τις προσδοκίες και τα εμπόδια, την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης.

Γενικά ταυτοτικά στοιχεία.

Ο τύπος της κομματικής οργάνωσης, που είναι ο προσφορότερος στις συνθήκες της κάθε περιόδου, είναι ένα ανοικτό ζήτημα σε όλη την ιστορική διαδρομή των κομμάτων που στοχεύουν στον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!