Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Βloomberg: 7 ερωτήσεις και απαντήσεις για το ιταλικό δημοψήφισμα
[NewPost]: Βloomberg: 7 ερωτήσεις και απαντήσεις για το ιταλικό δημοψήφισμα

[NewPost]: Βloomberg: 7 ερωτήσεις και απαντήσεις για το ιταλικό δημοψήφισμα

Το Βloomberg απαντάει σε 7 ερωτήσεις για το ιταλικόδημοψήφισμα , που θα γίνει την επόμενη Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου. Το δημοψήφισμα είναι για τη συνταγματική αναθεώρηση που ψήφισε το ιταλικό Κοινοβούλιο. Δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία της Βουλής και της Γερουσίας. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας , Ματέο Ρέντσι , έχει μετατρέψει το δημοψήφισμα σε ψήφο εμπιστοσύνης.

Οι 7 ερωτήσεις και απαντήσεις του Βloomberg

1. Γιατί ανησυχούν οι αγορές;

Αν ο Ρέντσι χάσει μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές και ενίσχυση του Κινήματος των 5 Αστέρων. Ορισμένοι επενδυτές θεωρούν πως θα σημάνει το τέλος της νομισματικής ένωσης. «Πιστεύουμε ότι η ΕΕ θα διαλυθεί και ότι η Ιταλία θα βγει από την ευρωζώνη», δήλωσε ο Τζιμ Σμίεγκελ, της SEI Investments Co.

2. Πόσο ενάντια στο ευρώ είναι το Κίνημα των 5 Αστέρων;

Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα αναφέρεται με καμπάνια για δημοψήφισμα για έξοδο από το ευρώ. Ο Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε ότι αν πάρουν την εξουσία θα πιέσουν για να γίνει κάτι τέτοιο.

3. Γιατί οι φόβοι των επενδυτών χαρακτηρίζονται ως υπερβολικοί;

«Είναι πραγματικά υπερβολική η άποψη ότι η Ιταλία θα φύγει από το ευρώ μία ημέρα μετά από το δημοψήφισμα, ή ακόμη και λίγο καιρό αργότερα», δήλωσε ο Αντόνιο Βιλαφράνκα, αναλυτής ευρωπαϊκών ζητημάτων στο Ιταλικό Ινστιτούτο Διεθνών Πολιτικών Σπουδών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!