Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 10 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: «Βιομηχανία» εργασιών στα ελληνικά πανεπιστήμια – Κάνουν ακόμα και… φιλικές τιμές
[NewPost]: «Βιομηχανία» εργασιών στα ελληνικά πανεπιστήμια – Κάνουν ακόμα και… φιλικές τιμές

[NewPost]: «Βιομηχανία» εργασιών στα ελληνικά πανεπιστήμια – Κάνουν ακόμα και… φιλικές τιμές

Πρόσφατα το φως της δημοσιότητας είδε η είδηση πως 106 φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών που παρέδωσαν την ίδια εργασία! Όμως αυτό δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου καθώς στα ελληνικά πανεπιστήμια λειτουργεί βιομηχανία εργασιών και πτυχιακών.

Τα δίκτυα παροχής πληρωμένων εργασιών σε φοιτητές δεν είναι νέο φαινόμενο. Αν όμως παλιότερα η πληροφορία αυτή κυκλοφορούσε «στόμα με στόμα», πλέον γίνεται ανοιχτά στο διαδίκτυο, αναφέρει ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου».

Χαρακτηριστικό αυτό που αναφέρει ανάρτηση του Facebook, που επικαλείται η εφημερίδα. «Αναλαμβάνω υπεύθυνα να σας βοηθήσω στις εργασίες σας. Επιτυχία με όνομα! Και μόνο ότι ποστάρω το αληθινό μου προφίλ λέει πολλά!», αναφέρει η ανάρτηση σε ανοιχτή ομάδα φοιτητών τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Φοιτητικές παρατάξεις, μεμονωμένοι φοιτητές αλλά και γραφεία συνθέτουν αυτά τα δίκτυα των πληρωμένων εργασιών. Διάφορα γραφεία, αλλά και φοιτητές με «επιχειρηματικό μυαλό», διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους με προσεκτικές και γενικόλογες διατυπώσεις, στο διαδίκτυο, περί βοήθειας σε πτυχιακές και άλλες εργασίες.

Φιλικές τιμές

Το κόστος για μία έτοιμη εργασία ποικίλλει, ενώ γίνονται και παζάρια, με τις τιμές να κυμαίνονται από «φιλικές» μέχρι και το ύψος του βασικού μισθού, αναφέρει το δημοσίευμα.

Μία εργασία «μικρών» απαιτήσεων μπορεί να κοστίσει σε έναν φοιτητή 30-80 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!