Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Σε βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου προσανατολίζεται ο Στ. Κοντονής
[NewPost]: Σε βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου προσανατολίζεται ο Στ. Κοντονής

[NewPost]: Σε βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου προσανατολίζεται ο Στ. Κοντονής

Σε επιμέρους βελτιώσεις προσανατολίζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου , που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής , δεν προτίθεται να αποσύρει την επίμαχη ρύθμιση για χορήγηση του δικαιώματος αλλαγής φύλου σε ανήλικα δεκαπέντε ετών, που δεν ήταν στο αρχικό νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή , αλλά προσετέθη κατά τη διαδικασία συζήτησης του στις επιτροπές του κοινοβουλίου. Ωστόσο, ο κ. Κοντονής αναμένεται να κάνει βελτιωτικές αλλαγές, ενώ από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει τη δική της πρόταση νόμου.

Εν τω μεταξύ, πριν την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή , η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γιαννά, που απειλεί να καταψηφίσει το νομοσχέδιο συναντάται με τον κ. Κοντονή.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, αν η κυρία Γεννιά δεν αλλάξει γνώμη, είναι πιθανό να καταψηφίσει και άρθρα. Όπως εξήγησε στο Newpost η βουλευτής αυτή βγαίνει μπροστά και λέει δημόσια αυτά που συζητάνε και άλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν μπορεί οι «53» να κάνουν ότι θέλουν ούτε να εκπροσωπούν μόνοι τους το κόμμα.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο, έτσι όπως συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς ενδέχεται να γίνουν αλλαγές, ως τη διαμόρφωση της τελικής του μορφής, προβλέπει τα εξής:

  • Δίνεται η δυνατότητα με δικαστική απόφαση- πάντα- ένα άτομο να αλλάξει το φύλο του, όταν συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις που θέτει το νομοσχέδιο, αναφέρονται λεπτομερώς, χωρίς να υποβληθεί, όπως γινόταν ως σήμερα, σε χειρουργική επέμβαση η ψυχιατρική θεραπεία.
  • Ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται με τις νέες ρυθμίσεις να εμφανιστεί αυτοπροσώπως σε ειδική αίθουσα των δικαστηρίων, χωρίς δημοσιότητα και με εξασφάλιση της εχεμύθειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!