Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Δ. Τζανακόπουλος στο CNBC: «Θα έχουμε συμφωνία για το χρέος πριν από το τέλος του προγράμματος»
[NewPost]: Δ. Τζανακόπουλος στο CNBC: «Θα έχουμε συμφωνία για το χρέος πριν από το τέλος του προγράμματος»

[NewPost]: Δ. Τζανακόπουλος στο CNBC: «Θα έχουμε συμφωνία για το χρέος πριν από το τέλος του προγράμματος»

Την αισιοδοξία του για τη λήψη θετικής απόφασης σύντομα σχετικά με τη μείωση του χρέους , κάτι που ο ίδιος θεωρεί «προαπαιτούμενο για να τα καταφέρουμε», εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος , μιλώντας στο CNBC .

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, η δημοσιογράφος Silvia Amaro σημειώνει ότι προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η πρόσβαση στην αγορά δεν θα είναι ζήτημα μετά τον Αύγουστο, η Ελλάδα ελπίζει να καταλήξει σε συμφωνία που θα αναδιοργανώσει το χρέος της πριν το καλοκαίρι. Επ’ αυτού, ο κ. Τζανακόπουλος εκτιμά πως «θα έχουμε μια συμφωνία πριν από το τέλος του προγράμματος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, προκειμένου να μπορέσουμε να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος μας χωρίς τη στήριξη του επίσημου τομέα, νομίζω ότι αυτό είναι μια προϋπόθεση για να το κάνουμε αυτό», αναφέρει στη συνέντευξή του στο CNBC . Άλλωστε, η Γερμανία και οι Θεσμοί, όπως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης, υποστηρίζουν ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο για τα επόμενα χρόνια και επομένως δεν αποτελεί προτεραιότητα για τους πιστωτές.

Η Ελλάδα προσελκύει ξανά επενδύσεις, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: “Υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί επενδυτές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε προγράμματα στην Ελλάδα επειδή κάθε έξυπνος επενδυτής θα ενδιαφερόταν για μια οικονομία που τώρα ξεκινά να σημειώνει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης». Ειδικότερα, μετά τη συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό τον Οκτώβριο, υπάρχει ανανεωμένο ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ για να στρέψουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα, ιδίως στον ενεργειακό τομέα.

Εκτός από την επάνοδο της ελληνικής οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης, ο Δ. Τζανακόπουλος τονίζει ότι η Ελλάδα αποτελεί «πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή», και πιο συγκεκριμένα: «Η περιοχή έχει πάρα πολλά προβλήματα. Όπου και να κοιτάξεις υπάρχει αποσταθεροποίηση, αναταραχές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!