Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 20 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 11 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Δ. Τζανακόπουλος: Κανένα υπερχρεωμένο νοικοκυριό δεν κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του
[NewPost]: Δ. Τζανακόπουλος: Κανένα υπερχρεωμένο νοικοκυριό δεν κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του

[NewPost]: Δ. Τζανακόπουλος: Κανένα υπερχρεωμένο νοικοκυριό δεν κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του

Για την προστασία των λαϊκών κατοικιών από τους πλειστηριασμούς διαβεβαίωσε ο κ. εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ την ίδια στιγμή ανάλυσε την συμφωνία με τους θεσμούς, σύμφωνα με την οποία διασφαλίζονται οι συντάξεις χηρείας, ενώ ενισχύονται τα οικογενειακά επιδόματα.

Αρχικά, στη ενημέρωση που έκανε για το θέμα των πλειστηριασμών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απευθυνόμενος αφενός σε δημοσιογραφικό συγκρότημα που παραπληροφορεί, όπως υποστήριξε, στο συγκεκριμένο ζήτημα, αφετέρου στην ΝΔ, δήλωσε ότι «με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο προστατεύεται πλήρως η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών για οφειλές μέχρι 200.000 και για αξίες ακινήτου μέχρι 280.000. Από αυτή τη ρύθμιση καλύπτεται κάτι παραπάνω από το 70% του συνόλου των ακινήτων πρώτης κατοικίας ενώ την ίδια στιγμή δίνεται και η δυνατότητα ρύθμισης των σχετικών οφειλών. Επίσης για τους εμπόρους έχει ήδη νομοθετηθεί και υλοποιείται στην πράξη ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για επιχειρήσεις με οφειλές άνω των 20.000».

Συνεχίζοντας, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «η δέσμευση της κυβέρνησης είναι σαφής και συγκεκριμένη: Καμία λαϊκή κατοικία δεν πρόκειται να εκπλειστηριαστεί. Κανένα υπερχρεωμένο νοικοκυριό δεν κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του», διαβεβαίωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!