Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Τσίπρας μετά τη Σύνοδο Κορυφής: «Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η ΕΕ για το προσφυγικό»
[NewPost]: Τσίπρας μετά τη Σύνοδο Κορυφής: «Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η ΕΕ για το προσφυγικό»

[NewPost]: Τσίπρας μετά τη Σύνοδο Κορυφής: «Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η ΕΕ για το προσφυγικό»

«Η άτυπη Σύνοδος Κορυφής ασχολήθηκε με το κορυφαίο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης και του Brexit. Το προσφυγικό είναι ένα πολιτικό και ιδεολογικό ζήτημα για το μέλλον της Ευρώπης, που τη χωρίζει σε δύο στρατόπεδα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, εξερχόμενος από την Ολομέλεια της άτυπης Συνόδου στο Σάλτσμπουργκ.

Όπως είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, «από τη μία, υπάρχουν αυτοί που θεωρούν ότι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα πρέπει να χτιστούν φρούρια εντός της Ευρώπης και από την άλλη όσοι -ανάμεσά τους και η Ελλάδα- θεωρούν ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν πρωτίστως οι γενεσιουργές αιτίες, όπως οι πόλεμοι και οι συρράξεις στις χώρες από όπου προέρχονται οι προφυγικές ροές», ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη ουσιαστικού σχεδίου αναπτυξιακής προοπτικής για τις χώρες της Αφρικής και της Ασίας.

«Όσοι επιθυμούν να μεταφέρουν την Ελλάδα στο άλλο στρατόπεδο, πρέπει να το σκεφτούν πάρα πολύ καλά», σημείωσε και είπε πως «πρέπει να επικρατήσει ο ρεαλισμός και η λογική».

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε πως είναι ανάγκη να έχουμε έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό, αποτελεσματικό, για την ενίσχυση των συνόρων της ΕΕ.

Το επόμενο διάστημα, και αυτό είναι ευθύνη της Αυστρίας ως προεδρεύουσας χώρας, θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, να προτεραιοποιηθεί η προοπτική της δίκαιης αναθεώρησης του Δουβλίνου, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κάτι που, όπως είπε, έθεσε επιτακτικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!