Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Τσίπρας: Η έξοδος από το μνημόνιο θα είναι καθαρή (LIVE)
[NewPost]: Τσίπρας: Η έξοδος από το μνημόνιο θα είναι καθαρή (LIVE)

[NewPost]: Τσίπρας: Η έξοδος από το μνημόνιο θα είναι καθαρή (LIVE)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η ομιλία του Πρωθυπουργού στη Ρόδο στο πλαίσιο του 13ου Περιφερειακού Συνεδρίου.

Η αποψινή ομιλία του κ. Τσίπρα έρχεται στον απόηχο της σημερινής του επίσκεψης στο Καστελόριζο καθώς και στο νησί της Ρόδου.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης θα είναι έτοιμο μόλις θα έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός κατά Περιφέρεια. «Τότε ψηφίδα-ψηφίδα θα μπορούμε να συνθέσουμε το παζλ και να αποκτήσουμε ένα ρεαλιστικό, φιλόδοξο και αισιόδοξο εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο», σημείωσε.

Επεσήμανε σε αυτό το πλαίσιο, πως «η ολοκλήρωση του κύκλου των περιφερειακών συνεδρίων, συμπίπτει με μια μεγάλη καμπή για τον τόπο, μια αλλαγή σελίδας για την χώρα, μετά από μια πολύ μακρά περίοδο επιτροπείας και σκληρών δημοσιονομικών περιορισμών».

Σημείωσε ότι αυτή η μεγάλη περιπέτεια ευτυχώς για τη χώρα τελειώνει «και αυτή τη φορά, εκεί που άλλοι απέτυχαν, εμείς πετυχαίνουμε. Η εκχώρηση κυριαρχίας στον οικονομικό σχεδιασμό τελειώνει οριστικά με την ολοκλήρωση και της 4ης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος σε μερικούς μήνες από σήμερα, σε μερικές μέρες από σήμερα», είπε.

Σημείωσε ότι «τα πράγματα είναι ξεκάθαρα όσο κι αν αυτό δεν βολεύει μερικούς: Οδεύουμε σε μια καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. Σε μια έξοδο χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης και το κυριότερο, χωρίς νέες βαριές δεσμεύσεις για τα χώρα και το λαό, όπως κάποιοι προεξοφλούσαν ότι θα συμβεί και δεν το έκρυβαν μάλιστα με συνεχείς τους δηλώσεις, λίγους μήνες πριν».

Ο πρωθυπουργόςε ακόμη υποστήριξε ότι μετά από οχτώ ολόκληρα σκληρά χρόνια σκληρά, η οικονομία ξαναπατάει στα πόδια της και η Ελλάδα είναι σε θέση μετά από πολύ καιρό να διαμορφώσει αυτόνομα την δική της αναπτυξιακή πολιτική, να φτιάξουμε το δικό μας σχέδιο, βασισμένο στις δικές μας ανάγκες, χωρίς τις υποδείξεις τρίτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!