Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Ο Τσίπρας ανακοινώνει τη νέα δομή της Πολιτικής Προστασίας
[NewPost]: Ο Τσίπρας ανακοινώνει τη νέα δομή της Πολιτικής Προστασίας

[NewPost]: Ο Τσίπρας ανακοινώνει τη νέα δομή της Πολιτικής Προστασίας

Μετά την παραίτηση Τόσκα, η κυβέρνηση προχωράει στο επόμενο βήμα του σχεδιασμού της για την «πραγματοποίηση τομών» που θα αποτρέψουν την επανάληψη μιας τραγωδίας ανάλογου μεγέθους με αυτήν του Ματιού και θα αντιστρέψουν (στο μέτρο του δυνατού) το αρνητικό κλίμα στην κοινωνία. Μέσα στην εβδομάδα, πιθανόν την Τρίτη, ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει τη νέα δομή της Πολιτικής Προστασίας.

Τα ελικόπτερα της δωρεάς

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, ο πρωθυπουργός μαζί με τη νέα δομή της Πολιτικής Προστασίας θα ανακοινώσει επίσης τον τρόπο αξιοποίησης της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του ΙΣΝ είχε γνωστοποιήσει «δωρεά ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο «να συμβάλλει στο δύσκολο έργο των ανδρών και γυναικών του Πυροσβεστικού Σώματος που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την προστασία των κατοίκων της χώρας και του φυσικού πλούτου της».

Η απόφαση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει η προμήθεια δύο μεταχειρισμένων πυροσβεστικών ελικοπτέρων Erickson. Το κόστος των δύο ελικοπτέρων ανέρχεται σε 15 εκατομμύρια ευρώ. Τα υπόλοιπα 10 εκατομμύρια της δωρεάς θα διατεθούν για τη συντήρηση/ανανέωση του υπάρχοντος εξοπλισμού καθώς και για την προμήθεια επίγειων μέσων πυρόσβεσης. Σε αυτή τη φάση το πιο πιθανό είναι να μην προχωρήσει η προμήθεια νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών λόγω των δημοσιονομικών περιορισμών. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei, η ελληνική κυβέρνηση έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την προμήθεια πυροσβεστικών αεροσκαφών της ιαπωνικής βιομηχανίας ShinMaywa.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!