Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Τσακαλώτος: Ορόσημο η 5η Δεκεμβρίου – Τον Γενάρη θα ξέρουμε τις προοπτικές οικονομίας
[NewPost]: Τσακαλώτος: Ορόσημο η 5η Δεκεμβρίου – Τον Γενάρη θα ξέρουμε τις προοπτικές οικονομίας

[NewPost]: Τσακαλώτος: Ορόσημο η 5η Δεκεμβρίου – Τον Γενάρη θα ξέρουμε τις προοπτικές οικονομίας

Τη σημασία των αποφάσεων ή μη που θα ληφθούν τον προσεχή μήνα για το δημόσιο χρέος, οι οποίες αναμένεται να κρίνουν και τη συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης, ανέδειξε στην τοποθέτησή του στην επιτροπή που επεξεργάζεται τον προϋπολογισμό, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος .

Ο υπουργός Οικονομικών, χαρακτήρισε τον Δεκέμβρη ως τον πιο κρίσιμο μήνα της κυβέρνησης από το καλοκαίρι του 2015 και μετά «που θα κριθούν πολλά και σημαντικά για την πρόοδο της χώρας».

Σημείωσε δε ότι στο διάστημα αυτό θα φανεί και η δυνατότητα της κυβέρνησης να πετύχει τον οδικό χάρτη που έχει θέσει ως στόχο, αναδεικνύοντας έτσι το στρατηγικό αδιέξοδο που μπορεί να υπάρξει σε περίπτωση που οι θεσμοί δεν λάβουν ουσιαστικές αποφάσεις για το χρέος.

Ο υπουργός Οικονομικών, χαρακτήρισε ακόμα, «ορόσημο» για την ελληνική οικονομία την συνεδρίαση του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, ευελπιστώντας πως θα «ενωθούν τα τρία κομμάτια της διαπραγμάτευσης. Όπως είπε, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν η χώρα θα μπει στη ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ (QE), να αποφασιστούν οι μεταρρυθμίσεις και οι δημοσιονομικοί στόχοι, καθώς και να διευθετηθεί το ζήτημα του χρέους. Ο κ. Τσακαλώτος, απηύθυνε κάλεσμα στο ΔΝΤ, να έχει το «θάρρος της γνώμης» και αν πιστεύει ότι η οικονομία δεν χρειάζεται άλλα μέτρα, να μη πιέζει τον αδύναμο παίχτη αλλά τον ισχυρό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!