Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Τσακαλώτος διαβεβαιώνει επενδυτές: Δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις στην οικονομική πολιτική
[NewPost]: Τσακαλώτος διαβεβαιώνει επενδυτές: Δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις στην οικονομική πολιτική

[NewPost]: Τσακαλώτος διαβεβαιώνει επενδυτές: Δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις στην οικονομική πολιτική

Δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής μετά το πρόγραμμα, και οι όποιες επεκτατικές κινήσεις στον προϋπολογισμό θα κινούνται εντός του δημοσιονομικού χώρου -αυτό επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε ομιλία του προς επενδυτές στο πλαίσιο του 13ου Roadshow στο Λονδίνο. Πρόσθεσε, πάντως, ότι η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης θα εξασφαλίσει πως οι άνθρωποι της εργασίας και η μεσαία τάξη θα έχουν μερίδιο από την ανάπτυξη της χώρας.

Εκτίμησε δε, ότι το 2019 θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος 900 εκατ. ευρώ για περιθώριο κινήσεων, υπενθυμίζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ. Ο υπουργός χαρακτήρισε «ισορροπημένη» την ομιλία του πρωθυπουργού, κατά την οποία παρουσίασε τις μεταρρυθμίσεις, καθώς και το πακέτο των ελαφρύνσεων το οποίο είναι εντός των δημοσιονομικών στόχων.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι το προηγούμενο διάστημα όλοι επικεντρώνονταν στην πορεία των διαπραγματεύσεων και το κλείσιμο των αξιολογήσεων, γεγονός που δημιουργούσε αβεβαιότητα. Επεσήμανε ότι τώρα αυτό που δίνει σταθερότητα είναι η ρύθμιση του χρέους που δίνει έναν «καθαρό διάδρομο» 10-15 χρόνων.

Ο υπουργός δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της ανάπτυξης, καθώς, όπως είπε, οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται επιτρέπουν στους επενδυτές να γνωρίζουν πού και πώς μπορούν να επενδύσουν. Για το θέμα των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ και την ανησυχία ορισμένων επενδυτών ότι «φρενάρουν» την ανάπτυξη, είπε ότι έχει ήδη πιαστεί ο στόχος και ότι ακόμη και εάν δεν γινόταν κάτι άλλο το πλεόνασμα θα ανερχόταν σε 5% του ΑΕΠ το 2022.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!