Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Τσακαλώτος: Με διαπραγμάτευση κρατήσαμε το 1% του ΟΤΕ
[NewPost]: Τσακαλώτος: Με διαπραγμάτευση κρατήσαμε το 1% του ΟΤΕ

[NewPost]: Τσακαλώτος: Με διαπραγμάτευση κρατήσαμε το 1% του ΟΤΕ

Μειωμένο ποσοστό των μετοχών του ΟΤΕ που κατέχει το Δημόσιο θα μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ , όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή, με αφορμή σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας.

Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι ότι υποχρέωση από το μνημόνιο του Ιουλίου του 2015 ήταν να μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ ποσοστό 6% των μετοχών του ελληνικούΔημοσίου . Η κυβέρνηση πρότεινε στους εταίρους και διαπραγματεύτηκε, προκειμένου να μεταβιβαστεί το 5% των μετοχών. Όπως σημείωσε, με αυτόν τον τρόπο, το ελληνικό Δημόσιο κρατάει 1%, ώστε μαζί με το 4% των μετοχών που έχει το ΙΚΑ να μπορεί να κρατήσει μία στρατηγική σχέση με τον ΟΤΕ και να έχουμε μία νέα συμφωνία μετόχων.

Σε επισήμανση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της ΝΔ, Νίκης Κεραμέως, ότι «η κυβέρνηση εκποιεί τις μετοχές του ΟΤΕ σε συνθήκες πλήρους απαξίωσης του Χρηματιστηρίου, καθώς στις 29.12.2014 η αξία της μετοχής του ΟΤΕ ήταν 9,2 ευρώ και σήμερα είναι 7,85 ευρώ και προκύπτει, έτσι, τρύπα 500 εκατομμυρίων ευρώ για το Δημόσιο», ο κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!