Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Τροπολογία για τον κατώτατο μισθό κατέθεσε η Γεννηματά
[NewPost]: Τροπολογία για τον κατώτατο μισθό κατέθεσε η Γεννηματά

[NewPost]: Τροπολογία για τον κατώτατο μισθό κατέθεσε η Γεννηματά

Αλλαγές στις προωθούμενες ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας για τον κατώτατο μισθό που ψηφίζονται σήμερα στο Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής, ζητά μέσα από δική της τροπολογία η ΔΗΣΥ, όπως είχε γράψει το newpost.

Συγκεκριμένα στην τροπολογία που κατέθεσε το κόμμα και υπογράφει τόσο η κ. Γεννηματά όσο και ο κ. Βενιζέλος, προτείνουν ο μηχανισμός προσδιορισμού του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου με κυβερνητική απόφαση να εφαρμοστεί άπαξ, με συγκεκριμένες όμως προθεσμίες ως και τις 31/1/2019.

Ακόμα προτείνει τα εξής:

- Μετά την πρώτη εφαρμογή, της διαδικασίας καθορισμού του βασικού μισθού και ημερομισθίου, με βάση το άρθρο 103 του ν. 4172/13, η αρμοδιότητα επανέρχεται στους Κοινωνικούς Εταίρους που μέσω των διαπραγματεύσεων υπογράφουν Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας όπως καθορίζονται από το άρθρο 8 του ν. 1876/90 .

- Να καταργηθεί η παρ. 2 Υποπαράγραφος ΙΑ6 του ν. 4254/14 ώστε να προβλέπονται προσαυξήσεις προϋπηρεσίας στον τελικό προσδιορισμό του μισθού και ημερομισθίου, με βάση τις τριετίες.

- Να καταργηθεί η διάταξη του 4093/12 που προβλέπει ότι το πεδίο εφαρμογής της ΕΓΣΣΕ περιορίζεται σε μη μισθολογικούς όρους.

- Να καταργηθεί η διάταξη για τον νομοθετημένο κατώτατο και υποκατώτατο μισθό. (Υποπαράγραφος 11 της παρ. ΙΑ άρθρου 1ου του ν. 4093/12).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!