Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: «Τρύπα» 188 εκατ. ευρώ στα έσοδα από το «ναυάγιο» του ΔΕΣΦΑ – Κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης
[NewPost]: «Τρύπα» 188 εκατ. ευρώ στα έσοδα από το «ναυάγιο» του ΔΕΣΦΑ – Κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

[NewPost]: «Τρύπα» 188 εκατ. ευρώ στα έσοδα από το «ναυάγιο» του ΔΕΣΦΑ – Κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Ανατρέπει τα δεδομένα για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και τους στόχους για τα έσοδα το «ναυάγιο» της πώλησης του 66% του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη Socar , καθώς δημιουργεί «τρύπα» 188 εκατ. ευρώ.

Πλέον, η κυβέρνηση καλείται να αποκαταστήσει τα έσοδα είτε με την άμεση επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση του ΔΕΣΦΑ εντός του επόμενου έτους, καθώς το έχει προϋπολογίσει στα έσοδα του 2017, είτε να επιταχύνει άλλες πωλήσεις.

Το «ναυάγιο»

Σε οριστικό «ναυάγιο» κατέληξε η μεταβίβαση του 66% του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη Socar έναντι τιμήματος 400 εκατ. ευρώ. Ο τερματισμός των συνομιλιών επιβεβαιώθηκε σήμερα και από τον εκπρόσωπο της Socar, Ανάρ Μαμάντοφ .

Η εν λόγω ιδιωτικοποίηση είχε υπογραφεί το 2013, ωστόσο ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών που δεν είχαν αποτέλεσμα και αφού η Socar αρνήθηκε να ανανεώσει για τρίτη συνεχόμενη φορά την εγγυητική επιστολή της που έληγε χθες, η συμφωνία κατέρρευσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως τους τίτλους τέλους έβαλε το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος και όχι το ΤΑΙΠΕΔ ως πωλητής του ποσοστού του Δημοσίου στον ΔΕΣΦΑ (31%) αλλά και των ΕΛΠΕ (35%) που έτρεξαν τον σχετικό διαγωνισμό.

Ακόμη όμως και η ανακοίνωση του υπουργείου δεν κάνει λόγο για ναυάγιο του διαγωνισμού αλλά για συζητήσεις που ξεκίνησε η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες με τη Socar και τη Snam, που δεν ολοκληρώθηκαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!