Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Τρίκαλα: Ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χθες του θεσσαλικού σιδηροδρόμου
[NewPost]: Τρίκαλα: Ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χθες του θεσσαλικού σιδηροδρόμου

[NewPost]: Τρίκαλα: Ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χθες του θεσσαλικού σιδηροδρόμου

Ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χθες του θεσσαλικού τρένου, ένα ταξίδι στον χρόνο με στοιχεία σταθμούς, επιχειρούμε με τη συνδρομή της Αθανασίας Τσιοτινού, προέδρου του συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων.

Το νοερό ταξίδι στο παρελθόν είναι νοσταλγικό, γεμάτο με συγκίνηση, καθώς κάθε πέρασμα του τρένου ακόμα και σήμερα ξυπνά μνήμες, φυγής και μετανάστευσης.

Την 23η Απριλίου 1884 αναφέρει η ίδια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παραδίδεται προς εκμετάλλευση η γραμμή από τον Βόλο στη Λάρισα, της οποίας τα εγκαίνια έγιναν με μεγάλη λαμπρότητα, παρουσία της βασιλικής οικογένειας. Την 13η Νοεμβρίου 1884 παραδίδεται στην κυκλοφορία το τμήμα της γραμμής από το Βελεστίνο μέχρι τα Φάρσαλα, την 30η Ιουνίου 1885 μέχρι τους Σοφάδες, την 3η Οκτωβρίου 1885 μέχρι την Καρδίτσα και τέλος, την 16η Ιουνίου 1886 μέχρι την Καλαμπάκα. Μετά την ανακατασκευή της γραμμής Παλαιοφάρσαλου – Καλαμπάκας, σημειώνει, το τμήμα της γραμμής από το Βελεστίνο μέχρι τον Παλαιοφάρσαλο, που παρέμεινε μετρικό, τέθηκε εκτός κυκλοφορίας και επ’ αυτού κινείται μόνο το τροχαίο υλικό της «Εταιρείας Μουσειακών Σιδηροδρόμων» (ΕΜΟΣ), την οποία ίδρυσαν ο σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου της Αθήνας και διάφορα πρόσωπα που είναι μέλη του. Η ίδια δεν παραλείπει να αναφερθεί και στη γραμμή του Πηλίου. Ειδικότερα τονίζει, πως το μεν τμήμα της από τον Βόλο μέχρι τα Άνω Λεχώνια παραδίδεται στην κυκλοφορία την 12η Οκτωβρίου 1895, το δε τμήμα της από τα Άνω Λεχώνια μέχρι τις Μηλιές την 2α Ιουλίου 1903.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!