Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Τριάντα χρόνια από την κατάργηση της θανατικής ποινής στη Γερμανία
[NewPost]: Τριάντα χρόνια από την κατάργηση της θανατικής ποινής στη Γερμανία

[NewPost]: Τριάντα χρόνια από την κατάργηση της θανατικής ποινής στη Γερμανία

Το πρωί της 26ης Ιουνίου 1981 ακούστηκε ένας πυροβολισμός στο μικρό δωμάτιο της κεντρικής υπηρεσίας εκτελέσεων της Ανατολικής Γερμανίας στη Λειψία.

Ο Βέρνερ Τέσκε έπεσε νεκρός στο πάτωμα χτυπημένος από μια σφαίρα. Ο ανώτερος αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, της περιβόητης Stasi, εκτελέστηκε. Ήταν η τελευταία εκτέλεση της θανατικής ποινής στη Γερμανία. Στην τότε ακόμη διαιρεμένη Γερμανία .

Χρειάστηκαν όμως έξι χρόνια μέχρι να καταργηθεί επισήμως η θανατική ποινή . Στις 17 Ιουλίου του 1987 το κυβερνητικό συμβούλιο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας έλαβε την απόφαση για κατάργηση της θανατικής ποινής. «Πριν από την πρώτη του επίσημη συνάντηση με τον καγκελάριο Χέλμουτ Κολ, τον Σεπτέμβριο στη Βόννη, ο πρόεδρος Έριχ Χόνεκερ έλαβε τη σχετική απόφαση. Ως ένδειξη ανθρωπισμού της κυβέρνησής του, όπως δήλωνε αργότερα ο Χανς Γιούργκεν Γκράζεμαν, εκπρόσωπος για ένα διάστημα της υπηρεσίας που διερευνούσε τα αδικήματα που είχαν διαπραχθεί στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας.

Εάν η επίσημη αυτή επίσκεψη ήταν και ο πραγματικός λόγος της κατάργησης της θανατικής ποινής δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα ο ιστορικός Γερν Μίχαελ Γκολ από το πανεπιστήμιο της Λειψίας.

Γεγονός είναι πάντως πως η βουλή επικύρωσε την κατάργηση της θανατική ποινής στις 18 Δεκεμβρίου του 1987 και ενέκρινε τις σχετικές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!