Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Το «τρένο» των αγορών κυνηγά η κυβέρνηση – Πάνω από το ψυχολογικό όριο του 4% το ελληνικό δεκαετές ομόλογο
[NewPost]: Το «τρένο» των αγορών κυνηγά η κυβέρνηση – Πάνω από το ψυχολογικό όριο του 4% το ελληνικό δεκαετές ομόλογο

[NewPost]: Το «τρένο» των αγορών κυνηγά η κυβέρνηση – Πάνω από το ψυχολογικό όριο του 4% το ελληνικό δεκαετές ομόλογο

Μπορεί η κυβέρνηση να μετρά αντίστροφα για το τέλος των προγραμμάτων επιτροπείας και σήμερα να περιμένει αναβάθμιση από τον οίκο Fitch, ωστόσο το γεγονός πως τα επιτόκια κινούνται σε μη επιτρεπτά επίπεδα για έξοδο στις αγορές προκαλεί νέες ανησυχίες στο οικονομικό επιτελείο. Ο δρόμος για την καθαρή έξοδο είναι στρωμένος με “αγκάθια” για το Μαξίμου σε μια περίοδο που οι φονικές πυρκαγιές στο Μάτι έχουν μονοπωλήσει, δικαίως, το ενδιαφέρον όλου του κυβερνητικού δυναμικού.

Διαβάστε επίσης: Ρελάνς της κυβέρνησης με πακέτο παροχών, δεν κόβονται οι συντάξεις

Η ελληνική οικονομία παραμένει εύθραστη και ευάλωτη σε διεθνούς κραδασμούς και αυτό προκύπτει και από τις συστάσεις που έρχονται εκτός συνόρων να μην παρεκλίνει η κυβέρνηση απο το χαραγμένο δρόμο των μέτρων και των μεταρρυθμίσων που έχουν αποφασιστεί. Οι επενδυτές δεν προτιμούν τα assets υψηλού ρίσκου και έχουν δείξει την προτίμησή τους προς τα ασφαλή επενδυτικά κεφάλαια. Έμπειροι αναλυτές τονίζουν πως υπάρχει μια μαζική στροφή στην ασφάλεια που δίνει η Γερμανία, εκτοξεύοντας έτσι τα spreads ιδιαίτερα με τα ομόλογα των χωρών του νότου. Ασφαλές καταφύγιο αποτελεί και το αμερικανικό δεκαετές.

Το στοίχημα της δοκιμαστικής εξόδου πριν από τις 21 Αυγούστου χάθηκε και όσο το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου παραμένει κολλημένο πάνω από το 4%, αρκετά μακριά από το 3,6% του Ιανουαρίου, κανείς δεν μπορεί να εφησυχάζει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!