Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Τράπεζα Πειραιώς: Καθαρά κέρδη 24 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο
[NewPost]: Τράπεζα Πειραιώς: Καθαρά κέρδη 24 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο

[NewPost]: Τράπεζα Πειραιώς: Καθαρά κέρδη 24 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο

Επαναλαμβανόμενα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων στα 224 εκατ. ευρώ για το δεύτερο τρίμηνο του 2018, ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς. Τα καθαρά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε 24 εκατ.ευρώ.

Σε δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου, αναφέρει ότι με την ολοκλήρωση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), η Ελλάδα έχει κάνει ένα βήμα-ορόσημο προς την επιστροφή στην ομαλότητα, σημείο αφετηρίας για βιώσιμη ανάπτυξη. Τους τελευταίους 15 μήνες, το οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί, οδηγώντας σε αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελληνικής Δημοκρατίας και ενεργοποιώντας τις προοπτικές του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα.

«Σε αυτό το περιβάλλον, η Τράπεζα Πειραιώς συνέχισε την πρόοδό της. Πρώτον, η κερδοφορία έχει αποκατασταθεί σταδιακά, με 24 εκατ. επαναλαμβανόμενο καθαρό κέρδος από συνεχιζόμενες δραστηριότητες το δεύτερο τρίμηνο (39 εκατ. το πρώτο εξάμηνο). Είναι σημαντικό ειδικά, πως η κύρια τραπεζική δραστηριότητα της Πειραιώς έχει επαναλαμβανόμενο καθαρό κέρδος 206 εκατ. το πρώτο εξάμηνο, επιτυγχάνοντας Απόδοση Εσόδων προς Σύνολο Ενεργητικού (RοA) στο 1,1%. Δεύτερον, το προφίλ ρευστότητας είναι βελτιωμένο σε κάθε τρίμηνο εδώ και σχεδόν δύο έτη. Η χρηματοδότηση από το μηχανισμό ELA μειώθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια του 2ου τριμήνου και έχει πλήρως εξαλειφθεί από τα μέσα Ιουλίου, παρά την πρόσφατη άρση της εξαίρεσης αποδοχής των ελληνικών κρατικών ομολόγων ως ενεχύρων στις πράξεις χρηματοδότησης της ΕΚΤ (waiver lift).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!