Τρίτη, 25 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Τουσκ: Στις 29 Απριλίου η Σύνοδος Κορυφής για το Brexit
[NewPost]: Τουσκ: Στις 29 Απριλίου η Σύνοδος Κορυφής για το Brexit

[NewPost]: Τουσκ: Στις 29 Απριλίου η Σύνοδος Κορυφής για το Brexit

Οι 27 ηγέτες της Ε.Ε. θα συναντηθούν στις 29 Απριλίου για να συμφωνήσουν για τη διαπραγματευτική γραμμή στις συνομιλίες για το Brexit , μετά την έναρξη της διαδικασίας από το Λονδίνο, είπε σήμερα ο Ντόναλντ Τουσκ.

Η Σύνοδος είναι ένα απαραίτητο βήμα πριν ξεκινήσουν και επίσημα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Βρετανίας και των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ.

«Θα συγκαλέσω συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το Σάββατο 29 Απριλίου, για να αποφασίσουμε τη στάση μας στις διαπραγματεύσεις για το Brexit », δήλωσε σήμερα ο Τουσκ.

Η δήλωση του Τουσκ γίνεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης ότι θα εκκινήσει επισήμως τη διαδικασία αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου.

Αυτό σημαίνει ότι το Λονδίνο θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, που σηματοδοτεί επισήμως την πρόθεση της Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Η κίνηση θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας διετούς διαπραγματευτικής περιόδου κατά την οποία η βρετανική κυβέρνηση και η ΕΕ ελπίζουν να συμφωνήσουν στους όρους για την αποχώρηση της Βρετανίας και να έχουν μια ξεχωριστή συμφωνία για τη μορφή της μελλοντικής του σχέσης, κυρίως σε ό,τι αφορά το μεταξύ τους εμπόριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!