Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
8 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Ο Τουσκ προειδοποιεί εναντίον ενός «φαιού» εθνικισμού στην Ευρώπη
[NewPost]: Ο Τουσκ προειδοποιεί εναντίον ενός «φαιού» εθνικισμού στην Ευρώπη

[NewPost]: Ο Τουσκ προειδοποιεί εναντίον ενός «φαιού» εθνικισμού στην Ευρώπη

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, σε ομιλία που εκφώνησε στο Λοτζ της Πολωνίας, κατηγόρησε τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι είναι εναντίον «μιας ενωμένης και ισχυρής Ευρώπης».

«Για πρώτη φορά στην ιστορία, έχουμε μια αμερικανική κυβέρνηση που δεν δείχνει ενθουσιασμό, και λίγα λέω, για μια ενωμένη και ισχυρή Ευρώπη», δήλωσε ο Τουσκ.

«Μιλώ εδώ για τα γεγονότα και όχι για την προπαγάνδα», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας που απευθυνόταν –την ώρα που ο Τραμπ βρίσκεται στο Παρίσι– σε δημόσια συγκέντρωση την παραμονή της εκατοστής επετείου της πολωνικής ανεξαρτησίας.

Κατηγόρησε τον αμερικανό πρόεδρο ότι, πριν από έξι μήνες, στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) στον Καναδά, «κατήργησε, ουσιαστικά ο ίδιος, τη φράση που βρισκόταν πάντα στις δηλώσεις των επτά δυτικών δυνάμεων ότι θέλουμε να σεβαστούμε την τάξη που βασίζεται στις αρχές και τις αξίες».

(Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από την πολωνική εφημερίδα Gazeta Wyborcza, ο Τουσκ διευκρινίζει τη σκέψη του, λέγοντας πως ο Τραμπ επιθυμεί έναν κόσμο στον οποίο θα υπάρχουν «εμείς, οι ΗΠΑ από τη μια πλευρά, και από την άλλη οι διάφορες άλλες χώρες διασκορπισμένες»).

Αναφερόμενος εξάλλου στις προσεχείς εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την άνοιξη του 2019, ο Τουσκ προειδοποίησε κατά της εμφάνισης ενός εθνικιστικού ρεύματος εχθρικού προς την ΕΕ.

«Σ’ αυτό το κοινοβούλιο, δεν αποκλείεται να εκπροσωπηθούν δύο ρεύματα, το ένα όλο και περισσότερο στα χρώματα των φαιών χιτώνων, αντιευρωπαϊκό, που ποντάρει όλο και περισσότερο στον εθνικισμό (.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!