Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Τούρκος πρώην υπουργός στον ΣΚΑΪ: Κίνηση καλής θέλησης η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών

[NewPost]: Τούρκος πρώην υπουργός στον ΣΚΑΪ: Κίνηση καλής θέλησης η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών

Σε κίνηση καλής θέλησης της Άγκυρας, αποδίδει ο πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς , την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Αδριανούπολης, έπειτα από 167 ημέρες κράτησης.

Ο κ.Μπαγίς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Μανώλη Κωστίδη, τονίζει χαρακτηριστικά: «Η δικαιοσύνη στην Τουρκία είναι ανεξάρτητη, όμως το γεγονός αυτό δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις των δύο χωρών. Ο χρόνος μας δικαίωσε. Όλοι είδαν πως η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, το είδαν και οι εχθροί και οι φίλοι μας. Όμως στην απόφαση αυτή υπάρχει και ένα μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, τόσο από τους δικαστές που πήραν την απόφαση, όσο και από τους απλούς τούρκους πολίτες, αλλά και τον πρόεδρό μας. Εμείς δεν θέλουμε σύγκρουση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Αυτή η απόφαση δεν πρέπει να εκληφθεί αλλιώς, παρά μόνο ως κίνηση καλής θέλησης από τη χώρα μας».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει πολιτική διάσταση στην αποφυλάκιση, ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει: «Ίσως σε κάθε απόφαση υπάρχει και κάτι από πολιτική, αλλά η αλήθεια είναι μία. Κάποιοι πωλούν όπλα στην Ελλάδα με τον φόβο της Τουρκίας, και επίσης πουλάνε όπλα στην Τουρκία με τον φόβο της Ελλάδας. Όμως οι λαοί μας δεν έχουν ανάγκη από νέα όπλα. (…) Είναι μια χειρονομία του τουρκικού λαού προς τον Ελληνικό λαό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!