Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Τουρκική φρεγάτα έφθασε μέχρι το Κάβο Ντόρο – Αμερικανικό αντιτορπιλικό στην περιοχή
[NewPost]: Τουρκική φρεγάτα έφθασε μέχρι το Κάβο Ντόρο – Αμερικανικό αντιτορπιλικό στην περιοχή

[NewPost]: Τουρκική φρεγάτα έφθασε μέχρι το Κάβο Ντόρο – Αμερικανικό αντιτορπιλικό στην περιοχή

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις δυναμιτίζοντας εκ νέου το κλίμα στο Αιγαίο, καθώς η τουρκική φρεγάτα Barbaros έφθασε σήμερα μέχρι το ακρωτήριο Καφηρέας !

Η τουρκική φρεγάτα βρισκόταν στο Κεντρικό Αιγαίο παρακολουθώντας από απόσταση την άσκηση «Αστραπή» στην οποία συμμετείχαν ελληνικές φρεγάτες.

Καθώς τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού επέστρεφαν στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας, η τουρκική φρεγάτα Barbaros έφθασε μέχρι το Κάβο Ντόρο , συνεχίζοντας τις προκλήσεις! Τις κινήσεις του Barbaros παρακολουθεί διακριτικά η ελληνική φρεγάτα “Θεμιστοκλής”.

Μάλιστα, την ώρα που η τουρκική φρεγάτα προσέγγιζε το ακρωτήριο Καφηρέας ανάμεσα στο Barbaros και στην ελληνική φρεγάτα Θεμιστοκλής, μπήκε το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross.

Από το 1 μίλι οι Έλληνες παρακολουθούν τους Τούρκους να «αλωνίζουν» στα Ίμια

Από απόσταση ενός μιλίου από τα Ίμια παρατηρούν, τα ελληνικά σκάφη της ακτοφυλακής τα τουρκικά πολεμικά πλοία, που κινούνται γύρω από τις βραχονησίδες.

Tα τουρκικά σκάφη, με περίσσιο θράσος, φτάνουν ανενόχλητα μέχρι το φυλάκιο της Χαλής, την Ψέριμο έως και την Παλιόνησο. Οι εντολές που έχουν δοθεί από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, είναι «η μη εμπλοκή», η «παρατήρηση» και η «καταγραφή των σκαφών, των ωρών και των σημείων» που οι Τούρκοι κάνουν παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newpost και στο πρόσφατο παρελθόν επιχείρησαν να εμβολίσουν σκάφος του λιμενικού, ενώ σε μια τουλάχιστον περίπτωση, Ελληνικό και Τουρκικό σκάφος είχαν επαφή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!